2024/05/02

 

SENAS DAUGIABUTIS NAMAS – AR GRIAUTI, AR RENOVUOTI

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Daugiabučių namų renovacija Lietuvoje vyksta daugiau nei dešimt metų, bet iki šiol netyla diskusijos, kas geriau, ar senus, ypač pastatytus iš stambių plokščių, vadinamuosius blokinius, daugiabučius namus nugriauti ir vietoje jų pastatyti naujus, ar vis dėlto tikslingiau juos renovuoti. Toks hamletiškas klausimas labiau aktualus didmiesčiams, kur daugiabučių namų atnaujinimas kol kas vyksta vėžlio žingsniu, palyginti su mažais šalies miesteliais.
Tos diskusijos atgarsiai paskatino pasižvalgyti ir po Kupiškio kraštą. Gal ir čia yra labai prastos būklės, griautinų, o ne renovuotinų daugiabučių namų. Ką apie tai mano statybininkai ir gyventojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kiek rajone yra daugiabučių namų, kokia jų būklė, pasiteiravome UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus Vingaudo Šarmaičio.

Pasak direktoriaus, Kupiškio mieste ir rajone yra 163 daugiabučiai namai. Iš jų Kupiškio mieste – 126 namai, Noriūnų gyvenvietėje – 18 namų, Šepetos gyvenvietėje – 12 namų, Subačiaus mieste – 7 namai. Kupiškio mieste renovuoti 38 daugiabučiai namai. Šiuo metu renovuojama 12 namų. Iš jų 10 Kupiškio mieste, 1 namas Noriūnuose ir 1 namas Subačiuje.

Plačiau skaitykite birželio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video