2024/05/06

 

MAŽĖJA NEAPMOKESTINAMOS ŽEMĖS SKLYPAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Gegužės 26 dieną rajono Taryba per posėdį svarstė, kam šiemet ir kokias taikyti žemės mokesčių lengvatas, ir sprendė, kokie bus šių metų valstybinės žemės nuomos tarifai, kokias taikyti lengvatas tokios žemės sklypus nuomojantiems asmenims.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Taryba nusprendė nustatyti neapmokestinamus žemės sklypų dydžius fiziniams asmenims, kurių šeimose mokestinio laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų ir kuriems nustatytas 0–40 procentų darbingumo lygis arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių, ar yra nepilnamečiai. Tokie asmenys Kupiškio ir Subačiaus miestuose galės be mokesčio naudotis 10 arų sklypais, o kaimo vietovėse – 50 arų sklypais.

Pasak šį sprendimą pristačiusios Redos Totorienės, Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjos, palyginti su 2021 metais neapmokestinamos žemės sklypo dydis mieste mažėja 15 arų, o kaime – 70 arų.

Taip nuspręsta išanalizavus Panevėžio apskrities savivaldybių suvestinių duomenis apie taikomas žemės mokesčio lengvatas. Paaiškėjo, kad Kupiškio rajone neapmokestinamų sklypų plotai yra didžiausi. Antai Biržų rajone ši lengvata taikoma 6 arų sklypams mieste ir 25 arų sklypams kaime; Rokiškio rajone atitinkamai – 15 arų ir 50 arų sklypams; Pasvalio rajone – mieste 7 arų, kaime 15 arų tik namų valdos sklypams ir 1,50 ha žemės ūkio paskirties žemei.

Kaip ir ankstesniais metais, buvo nuspręsta atleisti nuo žemės mokesčio 1991 m. sausio 11–13 dienų įvykiuose nukentėjusius rajono gyventojus ir kartu su jais gyvenančius šeimos narius.
Šio sprendimo nuostatos bus taikomos, apskaičiuojant 2022 metų žemės mokestį. Už šį sprendimą balsavo 18 Tarybos narių, 2 susilaikė.

Plačiau skaitykite birželio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video