2024/04/25

 

PER PLAUKĄ NUO BAISIOS NELAIMĖS

Paryčiais į Krantinės g. 4 daugiabučio namo kiemą sulėkė specialiosios tarnybos. Jurgos Banionienės nuotrauka

Gyventojai dar nepamiršo tragedijos, kai prieš porą metų Kupiškyje, Krantinės gatvės 8 name, įvyko sprogimas dėl dujų nuotėkio.

Ne juokais penktadienio paryčiais buvo išgąsdinti ir šalia stovinčio Krantinės g. 4 namo gyventojai, dviejų laiptinių gyventojus teko evakuoti.

Jurga BANIONIENĖ

Pajuto dujų kvapą

Šiame daugiabučiame name gyvenanti moteris sakė, kad naktį, apie trečią valandą, bute pajuto stiprų dujų kvapą. Kvietė specialiąsias tarnybas.

„Skambinome į avarinę dujų tarnybą, niekas neatsakė, galiausiai apie penktą ryto paskambinome numeriu 112. Tada labai operatyviai sureaguota, tuoj atvyko policija, du gaisriniai automobiliai, greitosios medicinos pagalbos ekipažas, visi gyventojai iš karto evakuoti. Paaiškėjo, kad dujų nuotėkis buvo iš penkto namo aukšto, virš mūsų esančio buto“, – pasakojo gyventoja.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vaidas Juknevičius informavo, kad gautas pranešimas, kad laiptinėje juntamas stiprus dujų kvapas.

„Nuvykus ugniagesiams gelbėtojams, jis tikrai buvo juntamas, išsiaiškinta, kuriame bute, kadangi niekas durų nedarė, nes viduje nieko nebuvo, medinės durys buvo išlaužtos. Užsuktas dujų įvado čiaupas, patalpos išvėdintos. Bute tikrai buvo dujų nuotėkis“, – sakė V. Juknevičius.

Tą patį patvirtino ir namą administruojančios UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Vingaudas Šarmaitis. Pasak jo, apie įvykį jų niekas neinformavo, ryte nuvykę į vietą sužinojo, kad viename iš butų buvo dujų nuotėkis. „Gyventojas lyg ir išvykęs, pagrindinis dujų čiaupas buvo neužsuktas, kažkokio nesandarumo būta prie dujinės viryklės. Blogai, jei išvykstama ir nepasirūpinama, ar viskas tvarkingai palikta, kiekvienas turi pagalvoti, kad reikia užsukti vandenį, dujas ir pan. Didelis neatsakingumas“, – kalbėjo V. Šarmaitis.

Žmogiškoji klaida

Šį įvykį pakomentavo AB „Suskystintos dujos“ Kupiškio skyriaus vyr. meistras Alius Apšega.

„Pas klientą buvo neužsuktas dujų kranelis, kuris visada turi būti užsuktas. Pati dujinė viryklė netvarkinga, įtrūkęs antgalis žarnai užmauti. Antra, yra savavališkas žarnos vieno galo prijungimas. Dujų nuotėkis buvo minimalus, bet jautėsi odoranto kvapas, jis ir įspėjo, kad kažkas negerai. Savininkas sako, kad parą bute nieko nebuvo, tiek ir užteko, susikaupė nemažas kiekis odoranto. Esminė klaida – žmogiškoji, kranelis, jei nenaudojamas, turi būti užsuktas. Žmogų instruktavome, nes jis atsakingas už visos bendruomenės turtą“, – kalbėjo V. Apšega.

Pasak jo, jau anksti ryte viskas buvo sutvarkyta, dujininkai instruktavo ir kitus laiptinės gyventojus, patikrino, ar pas juos viskas sandaru.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video