2024/04/26

 

NETURI IŠORINĖS REKLAMOS SPECIALIOJO PLANO

Nustatyta, kad nevykdoma kontrolė, ar už visą išorinę reklamą yra sumokėti rinkliavos mokesčiai į Savivaldybės biudžetą. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atlikus auditą paaiškėjo, kad Savivaldybėje yra nepakankamas vietinės rinkliavos už išorinės reklamos įrengimą reglamentavimas ir kontrolė, dar nėra patvirtinto išorinės reklamos specialiojo plano. Savivaldybės tarybos patvirtintuose bendruosiuose teritorijų planavimo dokumentuose nenustatyti išorinės reklamos įrengimo Kupiškio mieste ar rajone reglamentai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

2017 metais per auditą Kontrolės ir audito tarnyba buvo nustačiusi leidimų išdavimo dėl išorinės reklamos įrengimo Savivaldybės teritorijoje reglamentuojančių norminių aktų trūkumus ir pateikusi rekomendacijas jiems šalinti, tačiau Savivaldybės administracija nepašalino visų trūkumų.

Reklamos įstatymo 12 straipsnis reglamentuoja išorinės reklamos įrengimo reikalavimus. Šio straipsnio 4 dalis nurodo, kad išorinė reklama turi būti įrengiama vadovaujantis Išorinės reklamos įrengimo taisyklėmis. Reklamos įstatymo 12 straipsnio 4 dalyje nurodoma, kad išorinė reklama turi būti įrengiama vadovaujantis savivaldybės patvirtintais išorinės reklamos specialiaisiais planais ar bendraisiais teritorijų planavimo dokumentais ir juose nustatytais išorinės reklamos įrengimo reglamentais.

Plačiau skaitykite balandžio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video