2024/04/26

 

IŠ UKRAINOS – PER 40 VAIKŲ

Jurgos Banionienės nuotrauka

Prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, į Lietuvą atvyko daugiau nei 18 tūkst. vaikų iš Ukrainos, beveik 1200 iš jų – nelydimi nepilnamečiai ar perkelti iš Ukrainos vaikų globos įstaigų.
Kupiškyje šiuo metu yra apsistoję 42 nepilnamečiai vaikai. Dalis jų atvyko kartu su savo tėvais, dalis – su kitais šeimos nariais.

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičienė informavo, kad vaikai daugiausia yra atvykę su mamomis, yra keletas pilnų šeimų, taip pat vaikų, atvažiavusių su artimais giminaičiais.
„Turime nelydimų nepilnamečių, tokiems vaikams arba jau nustatyta laikinoji globa, arba pradėtas laikinosios globos nustatymo procesas“, – teigė I. Bernatavičienė.
Vaikų iš globos įstaigų rajone nėra.
Administracijos direktoriaus pavaduotojos teigimu, vaikai sėkmingai adaptuojasi, dalis mokosi Ukrainos mokyklose nuotoliniu būdu, didesnė dalis lanko rajono mokyklų bendrojo ugdymo pamokas.

Stengiamasi patenkinti visus neformaliojo ugdymo poreikius, sudaromos sąlygos dalyvauti būrelių veiklose. Vienas vaikas lanko užsiėmimus Kupiškio meno mokykloje.
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja Alina Žilinaitė informavo, kad absoliuti dauguma nuo karo Ukrainoje bėgančių vaikų į Lietuvą atvyko su savo tėvais, daugiausia – su mamomis.

Plačiau skaitykite balandžio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video