2024/05/04

 

UKRAINAI DOVANOJO DVI TRANSPORTO PRIEMONES

Kupiškio r. savivaldybės nuotrauka

Karo Ukrainoje aktualijos buvo gvildenamos praėjusį ketvirtadienį, balandžio 14 dieną, sušauktame neeiliniame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje, kuris vyko nuotoliniu būdu. Politikai svarstė turto humanitarinei pagalbai teikti neatlygintino perdavimo klausimą. Posėdžiui pirmininkavęs rajono mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius taip pat pateikė informacijos, kur buvo panaudotos iš gyventojų surinktos paramos Ukrainai lėšos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškio rajono savivaldybės taryba yra gavusi iš bendradarbiavimo partnerių Manevyčių rajone (Ukraina) prašymą paremti transporto priemonėmis. Rajono valdžia svarstė, kaip būtų galima tokį prašymą išpildyti ir buvo priimti atitinkami sprendimai.
Į Manevyčius iškeliaus gaisrinis automobilis GAZ 66 (įsigijimo vertė – 801,67 Eur, be likutinės vertės) ir automobilis „Opel Vivaro“ (įsigijimo vertė – 4 400 Eur ).

Rajono Taryba pripažino, kad tos transporto priemonės Kupiškio rajono savivaldybės funkcijoms įgyvendinti nereikalingos. Jos Manevyčių rajono administracijai (Ukraina), perduotos neatlygintinai kaip humanitarinė pagalba. Savivaldybės administracijos direktorius įgaliotas pasirašyti to turto priėmimo ir perdavimo aktą.

Tarybos narius mero pavaduotojas patikino, kad abi transporto priemonės yra tvarkingos, turi galiojančias techninės apžiūros pažymas. Manevyčius jos pasieks su pilnais bakais kuro. Jų perdavimas yra suderintas su Užsienio reikalų ministerija.

Plačiau skaitykite balandžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video