2024/05/08

 

PRIEGLOBSTĮ RAJONE RADUSIŲ KARO PABĖGĖLIŲ DAUGĖJA

Lietuvoje sparčiai didėja karo pabėgėlių iš Ukrainos srautas.
Vis daugiau jų laikinus namus randa ir Kupiškyje. Kiek šiandien rajone yra nuo karo baisumų bėgančių žmonių, kaip jiems sekasi apsigyventi, integruotis į visuomenę?

Jurga BANIONIENĖ

Penktadienį kalbinta Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičienė sakė, jog turima duomenų apie 28 iš Ukrainos į Kupiškį atvykusius asmenis.

„Savivaldybės numatytose vietose (Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendrabutyje ir Rudilių Jono Laužiko universaliame daugiafunkciame centre – aut. past.) gyvena 14 žmonių, pas privačius asmenis taip pat 14. Suaugusiųjų yra 16 – 5 vyrai ir 11 moterų, 12 vaikų“, – kalbėjo I. Bernatavičienė.
Penktadienį laukta atvažiuojant dar dviejų šeimų į Rudilių Jono Laužiko universalų daugiafunkcį centrą.

Plačiau skaitykite kovo 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Bet gerai, kad nėra galimybės paskaityti viską. Dar kas nors sugalvotų ką padėti.šaunuoliai laikraštis inkai. 🙂

  • Taigi yra netinkamų karo tarnybai, ligotų.

  • Padėti būtina žmonės bėga nuo agresorius, nuo mirties, gelbėja savo vaikus. Man kyla klausimas kad bėga darbingi vyrai kuryje turi būt Ukrainoje ir visomis įmanomomis priemonės gynti tėvynę. Jeigu bėga sveiki pilnamečiai vyrai taip sledamiesi nuo pareigos ginti tėvynę jiems prieglobstis neturi būt suteiktas jų vietą Ukrainoje ten jų vietą, ten jie turi kovot su ginklu ir kitoms priemonemis

    • Butent,visgi ne pensininkai pabego,tegu eina gint tevynes. Vieni gal bego,bet kiti siaip atvaziavo

Rekomenduojami video