2024/04/24

 

NE PANIKUOTI, BET PRISIMINTI, KAD ŽINOJIMAS – SAUGO

Stebint karą Ukrainoje, visuomenėje kyla nerimas dėl galimo pavojaus, grėsmės Lietuvoje ir daug klausimų, kaip tokių grėsmių išvengti. Vidaus reikalų ministerija pataria civiliams gyventojams ramiai dirbti savo darbą ir pagal galimybes padėti nuo karo kenčiančiai Ukrainai.
Vis dėlto žinojimas, kaip pasiruošti ekstremaliai situacijai ir kaip elgtis, būtinas. Visoje Lietuvoje yra apie du tūkstančiai kolektyvinės apsaugos statinių, kuriuose prireikus galėtų slėptis beveik pusė šalies gyventojų. Jie skirti laikinam prieglobsčiui.
Statinių sąrašą paskelbė ir Kupiškio rajono savivaldybė.

Jurga BANIONIENĖ

Šie pastatai pažymėti specialiu ženklu – lygiakraštis mėlynas trikampis oranžinio fono kvadrate, apibrėžtame mėlynos spalvos rėmeliu. Įprastomis gyvenimo sąlygomis minimi statiniai naudojami įvairiems visuomenės poreikiams, o ekstremaliųjų situacijų metu juos galima pritaikyti gyventojams apsaugoti nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių. Kolektyvinės apsaugos statiniuose surenkami evakuojami arba laikinai apgyvendinami evakuoti gyventojai. Juose organizuotai teikiamos gyvybiškai būtinos paslaugos: aprūpinama maistu, geriamuoju vandeniu, vaistais, higienos reikmenimis, švariais drabužiais.

Plačiau skaitykite kovo 10 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video