2024/03/29

 

KIEKVIENO PARAMA UKRAINIEČIAMS – SVARBI

Kupiškio rajono gyventojai solidarizuojasi su Rusijos agresiją patiriančia Ukraina ir padeda nuo karo nukentėjusiems  žmonėms. Pirma kupiškėnų siunta jau pasiekė bendradarbiavimo partnerius, Manevyčių rajono gyventojus.

Apie tai feisbuke pranešė šio rajono atstovas. Kupiškėnų parama atgabenta į Manevyčių savanorių centrą. Dėkojama už šią siuntą, kurioje daug vertingų daiktų, reikalingų Ukrainos gynėjams ir Rusijos bombardavimo aukoms. Informuojama, kad didžioji dalis gautos siuntos jau iškeliavo ar iškeliaus pas Ukrainos karius.

Paramos rinkimo akcija rajone tęsiasi

Savivaldybė, pasak Astos Vilimės, Vidaus administravimo skyriaus vyr. specialistės, išsiuntė savo iniciatyva laiškus dėl paramos teikimo visoms trims karo siaubą išgyvenančioms Ukrainos savivaldybėms, su kuriomis palaikomi bendradarbiavimo ryšiai. Tai Manevyčių, Slobožansko ir Umanės rajonai. Iš jų sulaukta ir konkrečių prašymų, kokios paramos labiausiai reikia šių rajonų gyventojams.

Kaip minėta, paramos siunta iš Kupiškio jau pasiekė Manevyčius. Šiuo metu formuojama paramos siunta Slobožansko rajonui.

Savivaldybė informuoja, kad jiems reikia medicinos priemonių (pirmosios pagalbos rinkinių, vaistinėlių, hemostatinių tvarsčių, žaizdų antiseptikų, gipso tvarsčių, turniketų, kaklo įtvarų, medicininių švirkštų, tonometrų, kraujo spaudimo matuoklių, medicininių pirštinių, marlės, pleistrų); asmens higienos priemonių (kieto muilo, dantų pastos, dantų šepetėlių, drėgnų servetėlių, kūdikių sauskelnių, higienos priemonių moterims, dezinfekcinio skysčio ir pan.); šiltų drabužių, avalynės.

Pasak A. Vilimės, informacija, kokios paramos labiausiai reikia, bus atnaujinama, papildoma, gavus naujų bendradarbiavimo parnerių prašymų.

Visi daiktai turi būti nauji arba mažai naudoti, švarūs, tvarkingi. Jeigu daiktai bus sudėti į maišus ar dėžes, prašoma ant jų užrašyti lietuvių arba anglų kalbomis informaciją apie teikiamą paramą, pavyzdžiui, „Vyriška žieminė striukė, XL dydis, 2 vnt.“.

Prašoma nurodytus daiktus pristatyti į Kupiškio kultūros centrą (Gedimino g. 40, Kupiškis) nuo 8 iki 18 val. (be pietų pertraukos). Šeštadienį ir sekmadienį – nuo 9 iki 12 val.

Kontaktiniai asmenys: Kupiškio kultūros centro Ūkio ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Albertas Audickas, el. p. [email protected], tel.: (8 459) 35 673, 8 698 35 145, Kupiškio r. sav. administracijos vyr. civilinės saugos specialistė Raimonda Simanavičiūtė, el. p. [email protected], tel.: (8 459) 35 493, 8 686 55 182.

Kupiškio rajono savivaldybė inicijuoja ir finansinės paramos rinkimą minėtiems daiktams įsigyti ir perduoti Slobožansko rajono žmonėms. Banko sąskaitos numeris:

  • Kupiškio rajono savivaldybės administracija
  • Nr. LT76 4010 0434 0008 0068
  • Luminor bankas AS, banko kodas 40100
  • Mokėjimo paskirtyje nurodykite tikslą: „Parama Ukrainai“

„Kviečiame prisidėti – kiekvieno parama yra svarbi. Ukrainos žmonės šiandien kariauja ne tik už savo šalies, bet ir už Europos, Lietuvos, už kiekvieno mūsų laisvę. Turime susivienyti ir jiems padėti. Dėkojame už iniciatyvą ir norą pagelbėti Ukrainos žmonėms“, – rašoma Savivaldybės interneto tinklalapyje.

Vyks ir labdaros koncertas

Šeštadienį, kovo 5 dieną, rajono meras Dainius Bardauskas savo feisbuko puslapyje paviešino informaciją, kad kovo 13 dieną, sekmadienį, 12 val., po šv. Mišių, Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje su savo kolegomis atlikėjais koncertuos kraštietė Miglė Pivoriūnaitė. Per koncertą surinktos lėšos bus skiriamos karo baisumus patiriantiems Ukrainos žmonėms.

„Dėkoju Miglei ir jos kolegoms, Kupiškio bažnyčios dekanui Mindaugui, visiems geros valios rajono žmonėms, kurie ateis į koncertą ir taip padės kenčiantiems ukrainiečiams“, – rašo savo feisbuko puslapyje meras.

Parengė Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tik būkite geri organizatoriai, prie pastato rodyklėmis labai aiškai nurodykite kur renkami daiktai. O tai tenka sukti ratus aplink ir ieškoti kas nuvestų į vietą.

Rekomenduojami video