2024/03/29

 

OFICIALIAI NUTRAUKĖ BENDRADARBIAVIMĄ SU BALTARUSIJOS PARTNERIAIS

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Lietuvos savivaldybės imasi iniciatyvos nutraukti bendradarbiavimo sutartis su Rusijos ir Baltarusijos miestais.
Tą patį nusprendė padaryti ir Kupiškio rajono savivaldybė per kovo 3 dieną sušauktą neeilinį Tarybos posėdį.
Svarstytas ir klausimas dėl humanitarinės pagalbos teikimo Ukrainos partneriams.

Jurga BANIONIENĖ

Pirmiausia svarstyta dėl bendradarbiavimo ir partnerystės sutarties su Baltarusijos Respublikos Vitebsko srities Pastovių rajono vykdomuoju komitetu nutraukimo.

„Bendradarbiavimo tikslas buvo plėtoti draugiškus santykius tarp kaimynų, tačiau matydami dviejų Rytų šalių žmogaus teisių priespaudą, vykdomus karo veiksmus Ukrainoje ir prie jos sienų, jaučiame rimtą ir Lietuvos valstybės susirūpinimą.

Atsižvelgdama į aktyvų Aliaksandro Lukašenkos režimo dalyvavimą Rusijos Federacijos kariniuose veiksmuose prieš Ukrainą, Kupiškio rajono savivaldybė smerkia Rusijos Federacijos ir Baltarusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, todėl siūloma nutraukti Kupiškio rajono savivaldybės ir Baltarusijos Respublikos Vitebsko srities Pastovių rajono vykdomojo komiteto 2009 m. liepos 4 d. sudarytą bendradarbiavimo ir partnerytės sutartį. Pagal šią sutartį, nuo 2009 metų vyko kultūriniai mainai, kviesti delegacijų vizitai. Pastaraisiais metais nebuvo jokios realios bendros veiklos“, – kalbėjo Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė.

Plačiau skaitykite kovo 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video