2024/04/25

 

KUPIŠKĮ PASIEKĖ PIRMI KARO PABĖGĖLIAI

Eltos nuotrauka

Rusijai agresyviai įsiveržus į Ukrainą, visos Lietuvos žmonės vienijasi į solidarumo akcijas ir aktyviai teikia pagalbą karo pabėgėliams siūlydami jiems savo būstus. Lietuvos savivaldybės yra pasiruošusios priimti apie 11 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, labai aktyviai dirba pilietinė iniciatyva „Stiprūs kartu“. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tikina, kad ukrainiečių bus priimta tiek, kiek reikės.

Teikiant pagalbą aktyviai prisideda ir Kupiškis. Pas mus laikiną prieglobstį jau rado kelios šeimos su vaikais.

Jurga BANIONIENĖ

„Šiuo metu yra atvykusi moteris su mažamečiu vaiku, ji apsistojo Noriūnuose pas savo mamą. Ketvirtadienį atvažiavo septyni žmonės – dvi moterys ir penki vaikai. Jie apgyvendinti Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos patalpose. Turėjo atvykti šiek tiek anksčiau, nežinia, dėl kokių priežasčių jie mus pasiekė tik vakar“, – sakė Savivaldybės vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Asta Vilimė.

Anot pašnekovės, su visais jais bus nuolat palaikomas ryšys, teikiama reikalinga pagalba.

„Su Noriūnuose apsistojusia moterimi ketvirtadienį daug bendrauta, aiškinomės, ko jiems reikia dėl sveikatos paslaugų, maisto, dokumentų sutvarkymo, stengiamės, kad žmonės čia jaustųsi kuo komfortabiliau. Ji dar šoko būsenos, sunku susivokti, kas vyksta, raginome sakyti, ko reikia, manau, kad po truputį drąsiau teiks savo pageidavimus“, – kalbėjo specialistė.

Ar planuoja daugiau ukrainiečių atvažiuoti į Kupiškį, kol kas dar nežinoma.

Atsižvelgiant į infrastruktūrą, sanitarinius poreikius ir galimybes, Kupiškio rajono savivaldybėje pabėgėliams iš Ukrainos priimti Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje parengta 30 vietų ir Rudilių Jono Laužiko daugiafunkciame centre – 35 vietos. Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje numatytos 9 vietos jau užimtos.

„Gyventojai šiandien pasiruošę priimti 93 ukrainiečius, taip pat 30 vietų pasiūlė Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia“, – teigė A. Vilimė.

Gyventojai ir toliau raginami siūlyti savo namus karo pabėgėliams pildydami Savivaldybės registracijos formą https://forms.gle/itMjQPe3TKu52Lkh7.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video