2024/04/29

 

REKOMENDUOJA SUSILAIKYTI NUO LINKSMYBIŲ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Karas Ukrainoje tapo Rusijos begalinės agresijos išraiška. Kasdien Ukrainoje žūsta nekalti žmonės.

Solidarizuodamasi su ukrainiečių tauta ir palaikydama ją šioje sunkioje kovoje, Kupiškio rajono savivaldybė priėmė sprendimą ir rekomenduoja rajono švietimo, kultūros įstaigoms atšaukti suplanuotus kultūrinius renginius, neorganizuoti pasilinksminimo švenčių.

Jurga BANIONIENĖ

Rekomenduoja

Rajono meras Dainius Bardauskas tvirtino, kad tai yra rekomendacija. Pasak jo, karo akivaizdoje, esant tokiai sudėtingai situacijai, šiandien tikrai ne laikas linksmybėms, dainoms ir šokiams. Reikia rūpintis paramos rinkimu. „Situacija visiems suprantama, tai bendra valstybės pozicija, pabrėžiama, kad linksmybių rekomenduojama atsisakyti, visoje šalyje taip yra“, – kalbėjo meras.

Pasak jo, galbūt renginys gali vykti, bet reikia pagalvoti apie kitokias formas, parodant solidarumą su karo purtoma Ukraina.

„Vyksta karas, žūsta žmonės. Ar su tuo suderinamos kokios nors linksmybės, kai šalia yra skausmas, mirtys. Aš manau, kad tai žmoniška, solidarizuojantis su visa Ukrainos tauta“, – teigė rajono mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius.

Keičiama renginių programa

Kupiškio kultūros centro direktorės pavaduotoja kultūrai Rasa Gudonienė sakė, jos apsispręsta, kad vyks tik dalis šios savaitės renginių. Kovo 1 d. vitražų salėje numatyta užsigavėjimo šventė. „Per renginį skambės romansai, taip pat ukrainietiškos dainos, vyks savotiška Ukrainos palaikymo akcija, o Užgavėnių šventės Kultūros centro padaliniuose, Kaziuko kermošius Noriūnų padalinyje atšaukiami. Skapiškyje Užgavėnių šventę šiandien (kovo 1 d. – aut. past.) keičia akcija Ukrainai palaikyti, kurioje dalyvaus Skapiškio bendruomenė, prisijungs ir mokyklos, bažnyčios bendruomenės, daktarė Aldona Vasiliauskienė“, – kalbėjo R. Gudonienė.

Anot pašnekovės, kovo 12 d. numatytas humoro klubo renginys, kuriam nuomojama Kupiškio kultūros centro salė. „Mes tik nuomojame patalpas, bilietais patys neprekiaujame, juos platina organizatoriai, tad dėl šio renginio neturime jokios galios“, – teigė direktorės pavaduotoja kultūrai.

Dėl Kovo 11-osios renginių bus laukiama žinių iš Savivaldybės. „Nemanau, kad ši valstybinė šventė bus atšaukta“, – sakė R. Gudonienė.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video