2024/04/24

 

REIŠKIA PALAIKYMĄ UKRAINAI

Prasidėjus Rusijos kariniams veiksmams Ukrainoje, visoje Lietuvoje rengiama vienybės ir solidarumo su Ukraina akcija „Laisvė šviečia“. Prie jos jungiasi ir Kupiškio rajono savivaldybė. Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje ketvirtadienio rytą iškelta Ukrainos vėliava.

Jurga BANIONIENĖ

Savivaldybės mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius sakė, kad tokiu būdu jungiamasi prie Ukrainos palaikymo akcijos. Iš pat ryto solidarizuojantis su Ukraina miesto aikštėje suplevėsavo šios šalies vėliava.

Kituose šalies miestuose kviečiama šį vakarą rinktis centrinėse aikštėse, atsinešant lietuviškos, ukrainietiškos atributikos.

Kupiškio rajono savivaldybė, reaguodama į esamą situaciją Ukrainoje ir jai iškilusias grėsmes, jungiasi prie Vilniuje ir kitose savivaldybėse organizuojamos bendros akcijos ir kviečia visus rajono gyventojus vasario 24 d., ketvirtadienį, 17.30 val. susirinkti L. Stuokos-Gucevičiaus aikštėje ir išreikšti solidarumą bei palaikymą Ukrainai.

Šiandien, 18 valandą Vilniuje įvyks pagrindinis akcijos renginys, kuris prasidės Vėliavų eisena iš Nepriklausomybės aikštės prie Lietuvos Respublikos Seimo, į Maskvoje rėžimo nužudyto Boriso Nemcovo skverą, Latvių gatvėje.

Akciją „Laisvė šviečia“ inicijavo Ukrainiečių bendruomenė Lietuvoje, ukrainietis režisierius Aleksas Matvejevas, šauliai Vytautas Budreika ir Haroldas Daublys, visuomenininkė Agnė Zalanskaitė.

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video