2024/04/27

 

AUDRINGAS SAVAITGALIS: VIRTO MEDŽIAI, TVINO RŪSIAI

Savaitgalį siautusi audra Lietuvoje ant kojų sukėlė ugniagesius, kurie vos spėjo reaguoti į įvykius – teko šalinti ant kelių, pastatų, automobilių nuvirtusius medžius.

Ar darbo jie turėjo ir Kupiškio rajone?

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vytautas Kazlauskas sakė, kad šalinti medžių nuo kelių ugniagesiai važiavo tris kartus. „Bet to, kad būtų sunaikintas žmonių turtas, išvengta, ant stogų nekrito, tiesiog ant kelių“, – teigė jis.

Vasario 18 dieną gautas pranešimas, kad Šimonių seniūnijoje, Galsiškių kaime, ant kelio nuvirtęs medis, po juo elektros laidai. Medis grandininiu pjūklu supjaustytas ir patrauktas į šalikelę.

Tą pačią dieną ugniagesiai skubėjo ir į Juodpėnus. Gautas pranešimas, kad mokykloje apsemtas rūsys. Atvykus išsiaiškinta, kad mokyklos rūsyje iš talpyklų išsiliejo dyzelinis kuras. „Juodpėnų mokyklos problemos dažnos, kai visur apsemta, kaip dabar, drenažas nespėja nutraukti ir apsemia rūsį. Savivaldybės transportu užterštas vanduo buvo išvežtas utilizuoti“, – komentavo V. Kazlauskas.

Išpumpuotos 3 t gryno dyzelino. Išvežta 20 kub. m teršalų.

Tą dieną apsemtas ir dar vienas rūsys Naiviuose, Parko gatvėje, privačiame name. Ugniagesiai važiavo pagelbėti gyventojams.

Kazys Pakšys, Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius, sakė, kad per savaitgalį į iškvietimus vyko du kartus. „Du medžiai buvo nuvirtę ant kelio vasario 19 dieną. Skapiškio ugniagesių komanda važiavo 5.07 val. ryte, o Šimonių ugniagesiai – 5.30 val. Turbūt, praėjo vėjo gūsis. Pirmi važiavo į Kreipšių kaimą, o šimoniečiai – į Bugailiškių. Medžiai supjaustyti grandininiais pjūklais, patraukti nuo kelio. Daugiau iškvietimų dėl vėjo neturėjome, gana ramu, mus audros aplenkia, kiti rajonai dirba labiau“, – teigė K. Pakšys.

Vasario 19 dieną 6.52 val. gautas pranešimas, kad Subačiaus seniūnijoje, Subačiuje, Biržų gatvėje, bandyta padegti kieme stovintį automobilį. „Viskas vyko ryte, žmonės laiku pastebėjo. Informuotas atsakingas inspektorius, važiavo kolegos iš Biržų. Pats pirmadienį apžiūrėjau automobilį, kapotas neapdegęs, tik lakas. Buvo užmestas skuduras ir bandyta padegti, bet padegėjui tiesiog nepavyko“, – komentavo V. Kazlauskas.

Anot pašnekovo, įtariama, kad tokiu būdu kerštauta. Dėl šio įvykio policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeštadienį ugniagesiai važiavo į Kupiškio Lauko gatvę padėti medikams. Panaudojus laužtuvą, patekta į namo vidų, kur rastas vyro kūnas.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video