2024/03/28

 

TEISINIAI NUTIKIMAI SAVIVALDYBĖJE

Net gautas balas nereiškia, jog informacija Savivaldybės interneto puslapyje negali būti pateikta patogiau, aiškiau. Jurgos Banionienės nuotrauka

Nuotolinis Kupiškio rajono tarybos posėdis, vykęs lapkričio 25 dieną, prasidėjo sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos aptarimu su svečiais iš Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės ligonių kasos, o baigėsi opozicijos pareiškimu, kad rajono meras viršijo savo įgaliojimus.
Tiesa, buvo dar vienas gana paslaptingai skambantis klausimas dėl teikimo įvykdymo termino pratęsimo, taip pat susijęs su teisiniais kazusais, arba kitaip sakant, teisiniais atsitikimais, iš kurių išplaukia teisinės pasekmės.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos rajono Taryboje lyderio Vidmanto Paliulio, meras Dainius Bardauskas yra pasakęs gerą frazę, kad Tarybos sprendimai šventi, neginčijami. Bet realiai yra truputį kitaip.

„Dar galioja 2010 metų gegužės 6 dieną Kupiškio rajono tarybos patvirtintas „Savivaldybės vardu sudaromų sutarčių pasirašymo tvarkos aprašas“. Pagal tą aprašą, prieš pasirašydamas sutartis, meras privalo gauti rajono Tarybos pritarimą. Lapkričio 18 dieną buvo pasirašyta Lietuvos techninio sporto federacijų asociacijos bendradarbiavimo su Kupiškio rajono savivaldybe sutartis. Šią sutartį pasirašęs rajono meras Dainius Bardauskas neturėjo tam rajono Tarybos pritarimo“, – sakė V. Paliulis.

Jurgos Banionienės nuotrauka

Plačiau skaitykite lapkričio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video