2024/04/20

 

MOKYKLOS – BE JUNGTINIŲ KLASIŲ

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ėmėsi pokyčių ir sieks laipsniškai atsisakyti jungtinių klasių. Jau nuo 2022 metų siūloma nejungti 5–8 klasių. Tikslas – mažinti mokinių ugdymo skirtumus.

Teigiama, kad tai palies beveik kiekvieną šalies savivaldybę, taip pat ir Kupiškio. Kaip? Kas lauktų rajono mokyklų ir mokinių?

Jurga BANIONIENĖ

Pagal šiandien galiojančią tvarką, gali būti jungiamos visos keturios gretimos pradinio ugdymo klasės, po dvi gretimas klases 5–8 klasėse, nejungiamos 9–10 klasės.

Siūloma, kad 5–8 klasėse apskritai nebūtų jungtinių klasių, galima būtų jungti tik po dvi gretimas pradinio ugdymo klases, tai yra 1–4 klasėse.

Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė teigė, kad jungtinių klasių rajono Savivaldybėje skaičiuojant nuo bendro klasių skaičiaus yra daugiau nei 20 procentų.

Plačiau skaitykite lapkričio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Jau laikas… Vaikų šiemet gimusių rajono gyventojams Lietuvoje gimė 69, na gal dar prisidės pora dešimčių, o gal ir ne… Mirė 200 daugiau… O kiek išvažiavo jaunimo? O kiek atvažiavo?…

Rekomenduojami video