2024/04/20

 

VIENUOLYNO SVIRNE – DU ŠEIMININKAI

„Palėvenio“ bendruomenė turistus kviečia paragauti vienuolių mėgtų valgių. Autorės nuotrauka

„Palėvenio“ bendruomenė turistus kviečia paragauti vienuolių mėgtų valgių.
Autorės nuotrauka

Prieš keletą metų restauruotas 1789 metais statytas Palėvenės dominikonų vienuolyno svirnas, nuosavybės teise priklausantis Kupiškio rajono savivaldybei, pagal panaudos sutartį penkeriems metams perduotas naudoti Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centrui ir „Palėvenio“ kaimo bendruomenei.

Toks buvo rajono Tarybos, rugsėjo 30 dieną posėdžiavusios nuotoliniu būdu, sprendimas.

Kaip tokį sprendimą vertina pastaruoju metu šias patalpas projektinei veiklai naudojanti „Palėvenio“ bendruomenė, kokias veiklos perspektyvas įžvelgia rajono turizmo plėtrą planuojanti įstaiga?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kaip sekasi bendruomenei

Nuo šiol Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras naudosis 229,71 kv. m svirno patalpomis. „Palėvenio“ bendruomenė – 147,06 kv. m.

Šios bendruomenės pirmininkė Laimutė Juknevičienė sakė, kad dar sunku pasakyti, ar atsiradus kaimynui jų veikla ir pastato išlaikymo našta palengvės. Be abejo, papildomų pajėgų norint turizmui, edukaciniams užsiėmimams panaudoti šias patalpas, apskritai vienuolyno kompleksą, tikrai reikia.

Plačiau skaitykite spalio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ko kišatės į jau sureguliuotą bendruomenės ir verslo gyvenimą-norite babkių?Gėda jums tarybos nariams nors jūs nežinote kas yra gėda

Rekomenduojami video