2024/03/29

 

OPOZICIJA PIKTINASI, KAD SAVIVALDYBĖ SLAPUKAUJA

Rugsėjo 30 dieną per nuotolinį Kupiškio rajono tarybos posėdį ne tik aptarti darbotvarkės klausimai, bet ir išklausytas opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos pareiškimas dėl nutraukto europinio projekto vykdymo. Kalbėta apie projektą „Kupiškio kūrybinė laboratorija „KupoDanga“: tapatumo paieškos meno erdvėje“, kuriam jau buvo skirtos lėšos ir kurį vienašališkai nutraukė pagrindinis projekto partneris, Kupiškio viešoji biblioteka.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Susirūpino Savivaldybės reputacija

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas, rajono Tarybos narys ir opozicinės frakcijos lyderis Vidmantas Paliulis prisiminė, kad kažkuriame iš ankstesnių Tarybos posėdžių vienam Tarybos nariui pasiteiravus lyg ir apie finansinius reikalus, iš valdžios pusės replikuota, kad nebūtina visko žinoti, kas vyksta Savivaldybėje.

Taigi, pasak V. Paliulio, to nežinojimo vaisius jau raškome.

„Kodėl mes tik iš žiniasklaidos (apie tai „Kupiškėnų mintys“ rašė šių metų rugsėjo 25 dienos laikraščio numeryje – aut. past.) sužinome, kad nutrauktas europinis projektas, kuriam jau buvo skirtas finansavimas, per 100 tūkst. eurų. Mums nesuprantamas toks atsisakymas. Gal tuomet nereikėjo pradėti vykdyti to projekto, jei iš anksto buvo matyti, kad nieko gero neišeis. Kupiškio viešosios bibliotekos direktoriaus argumentai, kodėl atsisakoma to projekto, nesuprantami ir neįtikina.

Jei nesugebama tokio projekto administruoti, tai direktorius turėtų išeiti iš darbo. Juk projektas buvo gerai parengtas, išsamus. Kur žiūri Savivaldybės administracija? Juk ji moka įnašus už tokius projektus.

Nesuprantamas ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės požiūris. Juk tas projektas labiausiai orientuotas į šviečiamąją, kultūrinę veiklą, jaunimo, senjorų užimtumą. Iš projekto tikėtasi, kad jį įgyvendinant bus įkurta Jaunimo kūrybiškumo laboratorija ir joje vyks kūrybinio rašymo, fotografijos, leidinių maketavimo ir dizaino, didžėjavimo, kino, šiuolaikinio šokio kūrybinės dirbtuvės su tų sričių profesionalais, tarp kurių – tarptautinė teatro trupė „Artepunkt Skandinavia“ iš Norvegijos, kad kūrybinėse dirbtuvėse įgūdžius ir žinias dalyviai tobulins individualioje ir kolektyvinėje veikloje.

Kodėl tylima? Kodėl apie nutrauktą projektą nežino ne tik eiliniai Tarybos nariai, bet ir Tarybos komitetų pirmininkai, nariai.“

Plačiau skaitykite spalio 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video