Skelbimai
Pašnekesiai
Sveikata

DRĄSA EKSPERIMENTUOTI – TIK NE GRYBAUJANT

Grybai yra sunkiai virškinamas maistas, todėl jautrią virškinimo sistemą turintiems žmonėms geriau išvis jų vengti.
Autorės nuotrauka

Prasidėjus grybų sezonui, miškai šiugžda nuo grybautojų gausos.

Šis metas taip pat yra tikras darbymetis toksikologams, kuriems anekdotas, kad visi grybai valgomi, tik kai kurie – vieną kartą, nelabai ir juokingas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos Farmakologinio budrumo ir apsinuodijimų informacijos skyriaus vyriausiasis specialistas, gydytojas toksikologas Linas Zdanavičius, teigė, kad apsinuodijimas grybais – pernelyg savimi pasitikinčių grybautojų problema.

Anot jo, dažniausiai pasitaiko du apsinuodijusių grybautojų tipai. Tai vyresnio amžiaus žmonės, užkietėję grybautojai, kurie nepaisydami susilpnėjusios regos, atminties renka grybus, ir drąsuoliai, kurie net ir dvejodami, ar grybas valgomas, vis vien deda jį į krepšį, neša namo.

L. Zdanavičius perspėjo, kad apsinuodijimas grybais gana klastingas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 31 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Reklama
Komentuoti

Komentarai

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *









Reklama
Reklama
Į viršų