2024/04/16

 

MEDINIAI NAMELIAI: 3 POPULIARIAUSI MITAI, KURIUOS NEIGIA PROFESIONALAI

Mediniai nameliai pasaulyje ypač išpopuliarėjo tik pastaraisiais metais, todėl nenuostabu, kad aplinkoje vis dar ne retai girdime apie juos sklandančių mitų, keliančių ne mažai dvejonių apie tokio namelio pasirinkimą. Dėl šios priežasties nuomonės apie šiuos būstus nusprendėme pasiteirauti jau ilgus metus medinių namų gamyboje besispecializuojančios Meistro Namai komandos. Dalinamės 3 populiariausiais mitais, kuriuos neigia profesionalai:

  1. Mediniai nameliai tinkami tik vasaros atostogoms

Pasak Meistro Namai ekspertų, rąstiniai nameliai puikiai tinka tiek vasaros, tiek žiemos sezonams, todėl egzistuoja daugybė pavyzdžių, kai jie paverčiami jaukiais ir patogiais gyvenamaisiais namais. Svarstantys apie rąstinio namelio, tinkamo visiems sezonams, įrengimą, turėtų žinoti, kad toks namelis gali būti visiškai pritaikytas kiekvieno asmeniniams poreikiams. Dėl šios priežasties, užuot įsigijus iš anksto paruoštą rąstinio namelio projektą, rekomenduojama rinktis individualų.

Įmonės www.meistronamai.lt teigimu, nors paprastai medinis namelis įsivaizduojamas kaip kvadratinė dėžė, toli gražu neturėtumėte apsiriboti šia idėja. Individualiai suprojektuoti rąstiniai nameliai gali būti gana modernūs, su dideliais panoraminiais langais, įvairių formų terasa ar net keliomis durimis ir langais, dekoruotais tradiciniais, klasikiniais ar moderniais elementais.

Ekspertai pataria, jog, jei rąstinį namelį ketinama naudoti ištisus metus, jo sienos storis neturėtų būti mažesnis nei 10 cm. Toks namelis taip pat turėtų būti izoliuotas, pasižymėti kokybiškais langais ir durimis, dideliu privalumu taps ir viduje įrengtas šildymas. Vis dėlto, jei rąstinis namelis jums reikalingas tik vasaros atostogoms, į langus su papildomais stiklo paketais investuoti nėra būtina, o medinio namelio sienų storis gali būti iki 5 cm.

  1. Individualus namelio projektas kainuoja brangiau

Anot Meistro Namai komandos, nors gali atrodyti, kad individualiai projektuojami mediniai nameliai kainuos brangiau nei pastatyti pagal iš anksto paruoštą projektą, nereikėtų pamiršti, kad projektuodami rąstinį namelį individualiai mokate tik už tai, ko jums reikia.

Individualus rąstinio namelio projektas taip pat kartais tampa būtinu pasirinkimu dėl unikalaus sklypo dydžio ar formos: individualiai suprojektuoti rąstiniai nameliai gali būti pritaikyti bet kokiam sklypui, todėl tai dažniausiai yra pigesnis ir daug paprastesnis sprendimas nei kito sklypo paieška.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad individualiai suprojektuoti mediniai nameliai taip pat garantuoja, kad patalpos bus suplanuotos taip, kaip jums tikrai patogu – galėsite suplanuoti kambarius ir erdves pagal savo poreikius.

Gana populiarus www.meistronamai.lt klientų pasirinkimas yra pritaikyti jau pagamintą rąstinių namelių projektą pagal savo poreikius, nes taip išvengiama daugelio projektavimo darbų, o patį projektą pasirinkti taip pat tampa žymiai lengviau. Savo klientams įmonė siūlo daugybę skirtingų medinių namelių projektų, todėl kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamą variantą.

  1. Mediniai nameliai nėra atsparūs išorės veiksniams

Gerai prižiūrimas, aukštos kokybės medžiagomis apsaugotas namelis gražiai atrodys net ir po 30 metų. Klausiantiems, kokias priemones reikėtų pasirinkti medinio namo priežiūrai, Meistro Namai rekomenduoja atsižvelgti į specifines oro sąlygas konkrečiame regione. Taip pat turėtumėte nuspręsti, kaip norite, kad išorinės sienos atrodytų po 5 ar 30 metų, nes tai taip pat lemia skirtingos apsaugos priemonės.

Senstanti mediena palaipsniui keičia spalvą ir išvaizdą, o tai ypač veikia naudojamos apsauginės priemonės, todėl, pasak ekspertų, renkantis medžio apdailos medžiagas, dažniausiai iškyla klausimas, ar rąstiniam namui labiau tiktų skaidri ar nepermatoma apdaila.

Kalbant apie skaidrią medienos apsaugą, ekspertai rekomenduoja tokia priemone dengti lygesnį, obliuotą paviršių. Skaidrios dangos ilgaamžiškumas – ypač priklauso nuo klimato sąlygų, tačiau vienas iš pagrindinių permatomų priemonių privalumų yra tas, kad plonasluoksnę dangą yra daug lengviau pakeisti nei nepermatomą dangą, nes ši nepleiskanoja, o tiesiog nublunka nuo saulės.Kitas, ne mažiau svarbus kriterijus renkantis rąstinio namelio paviršiaus apdailą gali būti tai, kaip dažnai ją teks pakartoti. Pavyzdžiui, skaidrią apdailą reikia kartoti daug dažniau nei nepermatomą. Tačiau ekspertai rekomenduoja ne tik permatomus medienos konservantus, bet ir tamsintus lakus, nes juose esantis pigmentas geriau sustabdo UV spinduliavimą, kuris bando suskaidyti medienos paviršiaus ląsteles. Kuo daugiau spalvotų dalelių, tuo lėčiau medienos paviršius sensta. Tokiu atveju ir patys mediniai nameliai tampa patvaresniais.Rąstinių namelių apsaugos produktų efektyvumui ir ilgaamžiškumui įtakos turi ir apsaugos produktuose naudojamo dažų rišiklio kokybė, nes jo dėka susidaro daugiau ar mažiau tanki plėvelė, apsauganti medienos paviršių nuo išorinės drėgmės. Ši apsauga yra svarbi, nes dėl nuolatinių drėgmės svyravimų mediena plečiasi ir traukiasi, o tai lemia ir jos irimą.Meistro Namai medinius namus gamina dar nuo 2008-ųjų metų, todėl gali pasiūlyti įvairių dydžių namelių projektus, pritaikytus pagal individualius klientų poreikius.

Meistro Namai

Užs. Nr.1103

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video