Skelbimai
Pašnekesiai
Gamta ir mes

MARINUOTI ČESNAKŲ ŽIEDKOČIAI IR BRAŠKIŲ UOGIENĖ SU BANANAIS

Brigita Gritėnienė su atžalomis Greta ir Jonu.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo

Mėgstančioms šeimininkauti virtuvėje moterims vasara yra pats darbymetis. Kai daržai, sodai, miškai pilni įvairiausių gėrybių, tik spėk suktis, kad priruoštum atsargų žiemai. Receptų yra galybės, bet kiekviena šeimininkė turi savų, ypatingų.

Kelis receptus mielai sutiko pasakyti Palėvenėlėje gyvenanti Brigita Gritėnienė.

Jurga BANIONIENĖ

Vienas malonumas

Brigitos pomėgis šeimininkauti tikriausiai bus paveldėtas iš mamos. Nuo vaikystės matydavo, kaip mama ruošdavo maistą virtuvėje.

„Man tai malonumas. Esu maisto gaminimo fanatikė. Labai tai mėgstu daryti, pusfabrikačių mano namuose nebūna. Broliams irgi patinka eksperimentuoti, vienas pagamina tokius patiekalus, kurių net man nepavyksta. Pas mus visada būdavo tik natūralus, pačių užaugintas maistas, tad iki šiol skaniau viskas, kas gaminta namuose, o ne pirkta parduotuvėje“, – teigė B. Gritėnienė.

Pašnekovė savo vasarų neįsivaizduoja be konservavimo.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Reklama
Komentuoti

Komentarai

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *









Reklama
Reklama
Į viršų