2024/03/19

 

PERIODINIO TESTAVIMO DILEMA – DARBDAVIŲ STŪMIMAS Į NEPATOGIĄ PADĖTĮ?

Vyriausybei išplėtus sąrašą sričių, kuriose leidžiama dirbti tik pasitikrinus dėl COVID-19 ligos, nuo liepos 26 dienos tikrintis privalo nepasiskiepiję ir šia liga nepersirgę krovinių ir keleivių vežėjai, pramogų, maitinimo įstaigų ir kitų sričių darbuotojai. Perspėjama, ir kad iki tol buvęs nemokamas testavimas bus mokamas. Rodos, periodinis testavimas turėtų tapti paskata nesiskiepijusiems žmonėms kuo greičiau tai padaryti, bet ar tikrai? Kokia situacija Kupiškio rajone?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Į darbą – tik su neigiamu testu

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad periodiškai testuotis reikia darbuotojams, dirbantiems krovinių tarptautinio vežimo, viešojo transporto ir keleivių vežimo įmonėse, taip pat asmenims, užsiimantiems laisvalaikio ir pramogų, kultūros, meno paslaugų teikimo veikla. Tai liečia ir viešojo maitinimo paslaugų, ir mažmeninės prekybos sektorius. Taip pat sveikatą periodiškai tikrintis privalo viešojo administravimo subjektų darbuotojai, profesinės karo tarnybos kariai ir darbuotojai, kurių veikla susijusi su masinio užsieniečių antplūdžio, dėl kurio paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, valdymu.

Tikrintis reikės ne dažniau kas septynias ir ne rečiau kas dešimt dienų. Kol kas darbuotojams testavimas bus atliekamas valstybės lėšomis, o vėliau jiems gali reikėti už šią paslaugą sumokėti iš savo kišenės.
Atsisakius ar dėl kitų priežasčių neatlikus periodinio testavimo, darbuotojai gali būti laikinai nušalinti ir negauti atlyginimo. Į darbą jie galės grįžti tik atlikę COVID-19 testą.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video