2024/03/29

 

MARIAS DREBINS GALINGIAUSI PASAULIO MOTORLAIVIAI?

Svarstoma liepą Kupiškio mariose surengti motorlaivių F2 pasaulio čempionato etapą. Organizatorių nuotrauka

Svarstoma liepą Kupiškio mariose surengti motorlaivių F2 pasaulio čempionato etapą.
Organizatorių nuotrauka

Į Kupiškį 2017 metais su motorlaivių F2 Europos čempionatu atėję šio sporto atstovai žada grįžti su trenksmu. Nors dar atsargiai, bet jau kalbama, kad šią vasarą, liepą, Kupiškio mariose vyks Formulės-2 pasaulio čempionato vienas iš etapų. Reginys būtų neeilinis – marias raižytų greičiausi pasaulyje laivai.

Jurga BANIONIENĖ

Svarsto pasiūlymą

Praėjusį trečiadienį vyko nuotolinis Kupiškio rajono savivaldybės vadovų ir Lietuvos motorlaivių sporto federacijos atstovų susitikimas.

Su federacijos prezidentu Edgaru Riabko bendraujama ne pirmą kartą. Pasak rajono mero Dainiaus Bardausko, svarstoma galimybė Kupiškyje liepos pradžioje surengti vandens formulių pasaulio čempionato etapą.

„Turime tokį pasiūlymą, mes jį svarstome ir labiau esame linkę priimti šį renginį Kupiškio rajono savivaldybėje. Lietuvos motorlaivių sporto federacijai Kupiškis labai tinka varžyboms organizuoti, įrengta infrastruktūra prie marių, puiki trasa.

Aišku, tai būtų tam tikras išbandymas mūsų Savivaldybei, didžiulis tarptautinis renginys, apie 200 ar daugiau užsienio svečių, 20 komandų. Jei, žinoma, pandeminė situacija tai leis. Manome, kad liepą apribojimai švelnės. Kitu atveju svarstoma, kad varžybos vyktų be žiūrovų. Aukšto sportinio meistriškumo renginiai yra leidžiami, jie vyksta“, – kalbėjo D. Bardauskas.

Plačiau skaitykite balandžio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Prasideda po Velykinės pagiros ir pagiežos tokie neiškenčia tas neapsakomas valdžios troškimas

  • Gal Dainiukui „nubyrės“, kaip nuo „Stichijų“? Kad ir suspenduotas, kaip kunigėlis, vistiek, dūšioje konservatorius.

  • Oi ar nebus, nebus antros Stichijos

  • Tavo protelio jau nieka s nebesumals nebent permals

  • Sumals mariu zuvyte. O mes dar patys sumokesim, kad tik renginys vyktu.

    • Na kokia ten ta marių žuvytė, tik katėms šerti. Parduotuvėse lašiša, upėtakis, unguriai, dorados … . Valgyk sau į sveikatą ir grožėkis skriejančiais bolidais.

Rekomenduojami video