2024/03/19

 

„DURPETA“ ĮSITRAUKĖ Į DARBUOTOJŲ TESTAVIMĄ

Norėdama užtikrinti sklandų įmonės gamybos procesą, UAB „Durpeta“ nusprendė testuoti savo darbuotojus dėl koronaviruso.
Nuotraukos iš UAB „Durpeta“ archyvo

Neslūgstant COVID-19 pandemijai, UAB „Durpeta“ priėmė ryžtingą sprendimą – testuoti savo darbuotojus dėl koronaviruso. Reguliarus testavimas leidžia greitai atsekti užsikrėtimo atvejus, tad tokiu būdu bus siekiama apsaugoti savo darbuotojus ir sklandžiai, saugiai tęsti įmonės veiklą.

Unė JUODYTĖ

Tirs kas savaitę

Laisvėjant karantino sąlygoms Lietuvoje, epidemiologinė situacija Kupiškio rajono savivaldybėje tebėra sudėtinga. „Siekiant užtikrinti sklandų įmonės gamybos procesą, priimtas sprendimas – vykdyti reguliarų darbuotojų testavimą“, – teigė UAB „Durpeta“ vadovas Dainius Pilka.

Nutarta „Durpetos“ darbuotojus testuoti kas savaitę.

„Šiuo metu esame juodojoje zonoje, norime apsaugoti savo įmonės darbuotojus ir aplinkinius.

Anksčiau pas mus yra buvę keli žmonės, susirgę koronavirusine infekcija, iš karto tyrėme tuos asmenis, kurie galbūt turėjo kontaktą su sergančiais, darbuotojai jautėsi saugiau, nebuvo aptikta nė vieno teigiamo atsakymo. Laikomės visiems darbuotojams griežtos įmonės politikos dėl Covid-19“, – teigė įmonės personalo vadovė Kristina Valantonienė.

Praėjusį antradienį testuoti visi šios įmonės darbuotojai. Jie galėjo rinktis iš dviejų greitųjų COVID-19 antigenų testų, vieni testų ėminiai imti iš nosiaryklės, kiti – iš burnos seilių. Džiugu, kad visi tirtų asmenų testų atsakymai buvo neigiami.

Pasak K. Valantonienės, bendrovės darbuotojai geranoriškai sutiko testuotis. „Žmonės supranta, kad tai atliekama dėl jų pačių ir jų šeimos narių saugumo bei gerovės“, – pabrėžė ji.

Įmonės lėšomis

UAB „Durpeta“ darbuotojų testavimą vykdo savo lėšomis. Testavimas atliekamas darbo laiku įmonės patalpose. Į vietą atvažiuoja klinikos „Medicinos namai“ atstovai, kurie ir testuoja darbuotojus.

„Durpeta“ džiaugiasi bendradarbiavimu su šia klinika, dėkoja už jų lankstumą ir profesionalią pagalbą.

Greitasis testavimas leidžia operatyviai atsekti susirgimo atvejus, trumpinti kai kurių darbuotojų izoliacijos laikotarpį arba jų apskritai neizoliuoti.

Atsakingos įmonės pavyzdžiu ragina sekti ir kitus

Klinikos „Medicinos namai“ vadovas Mindaugas Jakubauskas taip pat džiaugėsi pradėtu sėkmingu bendradarbiavimu su UAB „Durpeta“.

„Nuolatinės darbuotojų sveikatos būklės patikra ir rūpinimasis jų medicininiais ir socialiniais poreikiais yra puikus atsakingos įmonės pavyzdys. Tokia įmonės iniciatyva rūpinantis savo darbuotojais išties džiugina, puiku, kad ne tik didmiesčiuose, bet ir regionuose tuo užsiimama“, – sakė M. Jakubauskas.

Tai pirma stambi rajono įmonė, pradėjusi testuoti savo darbuotojus bendradarbiaudama su Kupiškio klinika „Medicinos namai“.

„Tikimės, kad atsiras ir daugiau tokių įstaigų, kurios susidomės, kviečiu prisijungti prie šios puikios iniciatyvos“, – ragino M. Jakubauskas.

Užs. Nr.350

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Testai nera privalomi, niejas manes neprivers testuotis, tai pazeidzia zmogaus teises. Geriau pakelkit zmonems atlyginimus o ne kazkiokiom nesamonem uzsiimkit

    • Ne saule o bukagalvė

  • Avjnu gauja, tokius labai lengva valdyt.

  • Ten užtenka vienos asobos kasdieninio „testavimo“ 🙂

  • Šaunuoliai Durpeta

Rekomenduojami video