2024/03/29

 

NERŪKYMO ZONA PASKELBTAS PIRMAS DAUGIABUTIS NAMAS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

A. Purėno g. 14 daugiabutis namas – pirmas Kupiškio namas, paskelbtas nerūkymo zona.
Prie šio daugiabučio namo atsiras specialūs lipdukai.
Eugenijaus Plepio nuotrauka

Nuo šių metų pradžios įsigaliojo draudimas rūkyti daugiabučių namų balkonuose. Veikti jis pradeda tada, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui ir dėl šio klausimo kreipiasi raštu į Savivaldybę.

Kovo 3 d. sulaukta pirmo tokio kreipimosi.

Jurga BANIONIENĖ

Pirmieji

Kupiškio rajono savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Gintarė Balanoškaitė-Skardžiuvienė paaiškino, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 9 punktu, jei savivaldybė gauna daugiabučio gyvenamojo namo gyventojo prieštaravimą, parengiamas administracijos direktoriaus įsakymas ir namas skelbiamas nerūkymo zona.

„Savivaldybės administracija kovo 3 d. gavo A. Purėno g. 14 namo gyventojo prieštaravimą ir išleidus direktoriaus įsakymą skelbiame, kad šis namas bus nerūkymo zona“, – teigė pašnekovė.

Plačiau skaitykite kovo 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nemaišykite atsakingumo, tvarkingumo ir sveiko gyvenimo būdo toleravimo su skundiko etikete. Tame name tiesiog nebus ko skųsti, nes gyventojai sąmoningi ir labai susiklausę, gyvena lyg viena didelė šeima. O prašalaitis tegu žino, kad laiptinėje ir namo prieigose nerūkoma. Na, tėvukas iš kaimo net neturės laiko pypkiuoti ir tokio pavyzdžio rodyti anūkams, nes bus per karantiną jų labai pasiilgęs ir džiaugsis galėdamas žaisti ir bendrauti su mažyliais.
    Įtariu, kad kažkieno lūpomis prakalbo pavydas…

  • Iki šiol šio namo gyventojus maniau esant draugiškiausiai sutariančia bendruomene, o pasirodo jie pasiryžę stebėti ir skųsti kaimynus. Juk policija neis užvertus galvą ir nestebės balkonų. Patys gyventojai lėks skųsti , jei pas kaimyną atvyko tėvukas iš kaimo ir užsirūkė balkone.

Rekomenduojami video