2024/04/16

 

UGDYMAS – VĖL NUOTOLINIS, IŠIMTYS TIK DALIAI MOKINIŲ

Vyriausybė savo priimtame nutarime įpareigojo savivaldybių administracijas užtikrinti pradinių klasių mokinių nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą mokyklose, dienos centruose ar kitose įstaigose, jeigu tėvai, pvz., medikai, slaugytojai, pareigūnai, privalo darbus atlikti darbo vietoje ir negali vaikų prižiūrėti namuose. Anita Jankovic (Unsplash) nuotrauka

Vyriausybė savo priimtame nutarime įpareigojo savivaldybių administracijas užtikrinti pradinių klasių mokinių nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą mokyklose, dienos centruose ar kitose įstaigose, jeigu tėvai, pvz., medikai, slaugytojai, pareigūnai, privalo darbus atlikti darbo vietoje ir negali vaikų prižiūrėti namuose.
Anita Jankovic (Unsplash) nuotrauka

Sausio 3 d. pradinukams baigėsi žiemos atostogos, 5–12 klasių mokiniai į mokslus kibs nuo rytdienos. Šį kartą į mokyklos suolą vaikai negrįš, mokysis nuotoliniu būdu. Vyriausybė numatė, kad pradinių klasių mokiniams, kurių tėvai privalo atlikti darbo funkcijas savo darbo vietoje ir negali jų prižiūrėti namuose, o darbas susijęs su COVID-19 plitimo valdymu (medikai, pareigūnai), bus užtikrintas nuotolinis ugdymas, priežiūra ir maitinimas mokyklose. Tai padaryti įpareigotos savivaldybių administracijos.

Jurga BANIONIENĖ

Prižiūrės darbuotojai, mokys – mokytojai

Ši tvarka galiojo ir karantino metu pavasarį. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, tokia paslauga teikta apie 600 pradinukų visoje šalyje. Manoma, kad panašiai tokiam skaičiui vaikų priežiūros reikės ir dabar.

Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, kalbinta paskutinę 2020 metų dieną, sakė, jog ką tik pasirodė Vyriausybės nutarimo pakeitimas, informuojantis, kad savivaldybės įpareigotos mokyklose užtikrinti vaikų, kurie mokosi pagal pradinio ugdymo programą, priežiūrą ir maitinimą ugdymo įstaigose.

Plačiau skaitykite sausio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video