2024/04/23

 

PAŽYMA, LEIDŽIANTI ATVYKTI Į RAJONĄ

Blokavimo postai prie įvažiavimų į miestus bus ir nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val. Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl karantino įsigaliojus naujiems judėjimo ribojimams ir jų kontrolei, policija užveria įvažiavimo kelius ir į Kupiškį. Norint čia atvykti iš kitų savivaldybių, reikia turėti svarbią priežastį ir tokią galimybę pagrindžiančius dokumentus. Vienas įrodymų gali būti asmeniui išduota pažyma apie jo deklaruotą gyvenamąją vietą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Gyvenamosios vietos deklaravimo pažymų išdavimas šiomis dienomis pastebimai pagyvėjo ir Kupiškyje.

Žmonės norėdami atvažiuoti iš kitos savivaldybės turi policijos pareigūnams, kurie tikrina automobilių judėjimą tarp savivaldybių, pateikti dokumentą, kad čia turi nuosavą būstą ar turi teisę atvažiuoti dėl artimųjų laidotuvių, ligos ar panašios svarbios priežasties.

Gyvenamosios vietos deklaracija Kupiškio rajone irgi suteikia tokią teisę. Rajono Savivaldybės specialistė Laima Šarmaitienė, kuruojanti gyvenamosios vietos deklaravimo sritį, sakė, kad pirmi prašymai išduoti tokias pažymas elektroniniu būdu atkeliavo gruodžio 16 dieną.

Plačiau skaitykite gruodžio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video