2024/04/23

 

NETEKOME ŽYMAUS KRAŠTIEČIO

Kristinos Valytės nuotrauka

Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga (LLKS) su giliu liūdesiu praneša, kad po ilgos ir sunkios ligos mirė ilgametis LLKS leidinio „Varpas“ redaktorius, TS-LKD, LS narys ALGIMANTAS ZOLUBAS (1933–2020).

Jis gimė Laukminiškių kaime, Kupiškio vlsč., Panevėžio apskr. Sovietiniais metais jų vienkiemyje prieglobstį rasdavo partizanai. Tai žinodami okupantai ištrėmė tėvus ir seserį į Sibirą.

Algimantas kelerius metus nuo gresiančios tremties slapstėsi, suklastojęs asmens dokumentus.

1952 m. įstojo į Vilniaus darbininkų jaunimo vakarinės mokyklos 9 klasę.

Šią mokyklą baigė 1955 m. sidabro medaliu. Tais pačiais metais įstojo į Kauno politechnikos institutą, kurį baigė 1960 metais, gaudamas radijo inžinieriaus diplomą. Dirbo Vilniaus televizijos mazgų, vėliau radijo komponentų gamykloje iki pensijos, 1993 metų.

Prasidėjus Atgimimui 1988 metais Jo iniciatyva gamykloje įkurta gausi 400 Sąjūdžio dalyvių grupė. Jis buvo tos grupės tarybos pirmininkas.

Vėliau iki pat savo ligos pradžios buvo aktyvus LLKS narys, dalyvavo Lietuvos ir užsienio lietuvių periodinėje spaudoje, buvo visų LLKS renginių vienas pagrindinių organizatorių ir patarėjų, redagavo mūsų leidinį „Varpas“.

LLKS reiškia nuoširdžią užuojautą Jo žmonai Rožytei ir visai garbingai Zolubų giminei. Tebūna lengva Tau, Algimantai, Vilnijos žemelė.

Urna su Algimanto palaikais bus pašarvota Vilniuje, prie Palaimintojo Matulaičio bažnyčios, laidojimo salėje, gruodžio 23 d. nuo 10 iki 13 valandos. Laidotuvės Rokantiškių kapinėse.

Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga

Užs. Nr.204

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Amžiną jam atilsį . Pragyventas nelengvas ir netrumpas gyvenimas, gerokai viršijantis statistinio lietuvio (vyro) amžių …

  • Užuojauta artimiesiems.

Rekomenduojami video