2024/04/26

 

VAIKŲ DIENOS CENTRAMS – NERIMAS DĖL ATEITIES

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ragina vaikų dienos centrus kuo skubiau akredituoti savo paslaugas ir užsitikrinti stabilų finansavimą kitais metais. ELTOS nuotrauka

Nuo 2021 metų vaikų dienos centrų laukia naujovė. Siekiant užtikrinti kokybiškesnes paslaugas juos lankantiems vaikams, vaikų dienos centrai turės būti akredituoti. Tokiu būdu tikimasi užtikrinti stabilų finansavimą. Kaip šie pokyčiai vertinami Kupiškio rajone, ar kreiptasi dėl akreditacijos?

Jurga BANIONIENĖ

Kol kas – nežinomybė

Socialinių paslaugų įstatymas numato, kad nuo 2021 m. vaikų dienos socialinę priežiūrą įgyvendinantys vaikų dienos centrai turės būti akredituoti savivaldybėse, kuriose vykdys savo veiklą.

Vaikų dienos centrams bus skiriamos valstybės ir savivaldybių biudžetų lėšos. Akredituotą paslaugą teikiantys vaikų dienos centrai turės sudaryti finansavimo sutartis su savivaldybėmis.

Viešosios įstaigos Kupiškio vaikų dienos centro direktorė Viktorija Pučėtaitė pasakojo, kad rajono Savivaldybei jau pateikė reikalingus dokumentus akreditacijai gauti.

Plačiau skaitykite gruodžio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video