2024/03/28

 

VYRIAUSYBĖ NUSPRENDĖ SUGRIEŽTINTI KARANTINO SĄLYGAS

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė sugriežtinti karantino sąlygas.

Nuspręsta viešose vietose leisti būriuotis ne daugiau kaip po du asmenis (dabar leidžiama būriuotis iki 5 asmenų).

Taip pat uždrausta visose parduotuvėse, prekybos centruose bei paslaugų teikimo vietose vykdyti prekybą laikinose prekybos vietose (išskyrus prekybą maisto produktais, pirotechnikos priemonėmis ir prekybines saleles), t. y. kai prekyba vykdoma ne fiziškai atskirtose parduotuvėse, o, pavyzdžiui, bendrose prekybos centrų patalpose, praėjimuose ir panašiai.

Taip pat pritarta rekomendacijai visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių (išpardavimų, nuolaidų valandų, degustacijų ir kt.), kurios didina pirkėjų ir lankytojų srautus tam tikru itin trumpu laiku ir tam tikroje vietoje (išskyrus prekybą internetu).

Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas dėl rekomendacijos nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių turėjo pastabų.

„Poveikis bus pats paprasčiausias – tai didesnės kainos prekėms, kurioms nebūtų taikomos nuolaidos. Kitas dalykas – pati rekomendacija yra nekonkreti ir gali paskatinti konkurentų, pardavėjų, prekybos tinklų tarpusavio veiksmų derinimą, siekiant išsiaiškinti konkrečias sąvokas, pavyzdžiui, kokioms prekėms negalima taikyti nuolaidų, kokiose vietose, kiek ilgai nebūtų taikomos nuolaidos. Iš to kyla rizika, kad galėtų būti apribota konkurencija ir dėl tų prekių, kurių rekomendacija net nenumatė“, – sakė Š. Keserauskas.

Tačiau laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad tai tik rekomendacija.

„Noriu priminti, kad tai viso labo rekomendacija, kuri ir pavasarį panaši galiojo, ir tai nesutrukdė maisto prekėms nuolaidas taikyti. Tikslas, kad nebūtų masinių kvietimų į juoduosius penktadienius ar panašius dalykus. Tai ne draudimas, tik rekomendacija, suderinta, aptarta su asocijuotomis struktūromis“, – sakė A. Veryga.

Karantino režimas Lietuvoje galioja nuo lapkričio 4 iki gruodžio 17 dienos.

ELTA

 

Asocaityvi Rasos Čepaitės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video