2024/03/29

 

PARAMA VARGSTANTIEMS – IR KARANTINO SĄLYGOMIS

Dėl saugumo produktus „Carito“ savanoriai Kupiškyje dalys lauke, prie neseniai šalia parapijos namų atsiradusių naujų medžio dirbtuvių. Jurgos Banionienės nuotrauka

Ateinančią savaitę skurdžiausiai gyvenančius asmenis pasieks paskutiniai šių metų maisto paketai. Čia bus ir maisto produktų, ir higienos priemonių. Karantinas koreguoja įprastą jų dalijimą, šį kartą visi paketai bus supakuoti atskirai kiekvienam žmogui, o dėl saugumo produktus „Carito“ savanoriai Kupiškyje dalys lauke, prie neseniai šalia parapijos namų atsiradusių naujų medžio dirbtuvių.

Jurga BANIONIENĖ

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Panevėžio padalinio vadovė Justina Tubienė sakė, kad maisto paketai Kupiškį pasiekė lapkričio 26 dieną ir bus dalijami nuo lapkričio 30 iki gruodžio 2 dienos.

„Jie bus paruošti, sudėti į maišelius, kad žmonėms atvykus nereikėtų būriuotis, laukti, svarstyti, kur juos įsidėti. Pagalvojome, kaip juos patogiai supakuoti, ir pasilikome tam laiko“, – teigė pašnekovė.

Poreikis auga

Kupiškio mieste ir rajone šią paramą turėtų gauti 2652 gyventojai. Jos poreikis, anot J. Tubienės, auga.

„Prie to prisidėjo ir karantinas, žmonės tikrai kreipiasi. Prašančių paramos žmonių skaičius keičiasi, vieni susiranda darbus ir jų pajamos padidėja, automatiškai jie išbraukiami iš sąrašų, bet ateina kiti“, – kalbėjo „Maisto banko“ atstovė.

Šis laikotarpis „Maisto bankui“ sudėtingas – sunku rasti savanorių. Žmonės bijo eiti iš namų padėti, tad rankų trūksta. Stengiamasi visais būdais užtikrinti jų apsaugą.

Plačiau skaitykite lapkričio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Labai geras „lauknešėlis“- net riešutų Kūčioms galima rast 😉 Galėtų tas mūsų CARITAS lanksčiau dirbt ir siūlyt tuo pačiu savo surinktą labdarą – žmonės vis dar daug ką išmeta į šiukšles . Juk ateina ir garbaus amžiaus žmogeliukų , ir vienišų mamyčių , kuriem gal reikia ir drabužių , ir avalynės … Deja, pas mus niekada nežino dešinė , ką daro kairė … 🙁

Rekomenduojami video