2024/04/20

 

BŪSIMASIS PARAMEDIKAS IGNAS – APIE YPATINGĄ JAUSMĄ IR ATRASTĄ PAŠAUKIMĄ

Reta šiomis dienomis atokvėpio minutė laukiant iškvietimo. Pasak Igno, ypač įtempta diena buvo praėjęs antradienis, kai Panevėžio rajone pasipylė eismo įvykiai su nukentėjusiais žmonėmis. Nuotrauka iš Igno Paulausko asmeninio albumo

Reta šiomis dienomis atokvėpio minutė laukiant iškvietimo. Pasak Igno, ypač įtempta diena buvo praėjęs antradienis, kai Panevėžio rajone pasipylė eismo įvykiai su nukentėjusiais žmonėmis.
Nuotrauka iš Igno Paulausko asmeninio albumo

Gyvename COVID-19 pandemijos sąlygomis. Kasdien su nerimu laukiame naujos informacijos apie susirgusius, pasveikusius ir mirusius nuo šios ligos žmones. Piktinamės, kai nepasiseka greitai sulaukti medikų pagalbos, kai susergame kitomis ligomis. Medikai šiuo laikotarpiu yra atsidūrę tarsi po didinamuoju stiklu. Kiekviena jų nesėkmė tuoj pat patenka į viešumą ir plačiai aptarinėjama, kartais ir sutirštinant spalvas. Sunkiomis darbo sąlygomis, jiems rodoma nepagarba, nesupratingumu skundžiasi ir patys medikai.

Susiklosčius tokioms aplinkybėms, labai gera išgirsti sėkmingai pasibaigusią istoriją, kurios herojai medikai ir atsitiktiniai praeiviai dirbo ranka rankon, kad išgelbėtų žmogaus gyvybę. Tarp jų buvo ir kupiškėnas Ignas Paulauskas, greitosios medicinos pagalbos automobilio vairuotojas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sėkmės istorija

Panevėžio rajono greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties feisbuko puslapyje buvo paviešinta informacija, kad tik dėl neabejingų praeivių ir komandinio medikų darbo lapkričio 16 dieną pavyko išgelbėti netikėtai susmukusio žmogaus gyvybę.

„Tai – geranoriškumo, profesionalumo ir sėkmės istorija, kurią Panevėžio medikai nusprendė paskelbti. Šiandien Respublikinės Panevėžio ligoninės kieme susmuko klinikinės mirties ištiktas žmogus. Neabejingų praeivių, pradėjusių pradinį gaivinimą, ir greitosios medicinos pagalbos skubios pagalbos specialistų Joanos Janišauskaitės, Kristinos Liberienės ir GMP vairuotojo Igno Paulausko profesionalumo ir greito reagavimo dėka po 40 minučių intensyvių specializuotos reanimacijos veiksmų, aštuonių defibriliacijų pavyko atstatyti paciento širdies ritmą ir kvėpavimą. Medikai ypač dėkoja praeiviams, kurie teikė pagalbą iki jiems atvykstant, atliko kokybišką pradinį gaivinimą. Pacientas skubiai nuvežtas į Respublikinės Panevėžio ligoninės priėmimo-skubios pagalbos skyrių“, – tokią žinią visuomenei į feisbuko puslapį įrašė Panevėžio r. GMP stoties darbuotojai.

Plačiau skaitykite lapkričio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video