2024/04/26

 

GERI PATARIMAI KAIP IŠSIRINKTI TELEVIZORIŲ, KURIS LABIAUSIAI TIKTŲ SENJORAMS

Tikriausiai sutiksite, jog sulaukus garbaus amžiaus ir išėjus užtarnauto poilsio, senjorams atsiranda daugiau malonaus laisvo laiko.  Tyrimų duomenimis, vienas iš labiausiai mėgstamų senjorų užsiėmimų – laikas prie televizoriaus.

Jei garbaus amžiaus asmuo nutaria nusipirkti naują televizorių, o galbūt jo vaikai ar anūkai savo mylimam artimajam nori padovanoti tokį įrenginį, labai svarbu apsvarstyti, koks televizorius labiausiai tiktų senjorui ir patenkintų jo poreikius.

BIGBOX.LT norėtų Jums pateikti gerų patarimų, į ką svarbu atsižvelgti prieš perkant naują televizorių senjorui.

Ekrano dydis – didesnis nei įprasta

Didesnis ekranas yra vienas svarbiausių dalykų senjorams. Ne paslaptis, jog garbaus amžiaus žmonės dažnai turi tam tikrų regėjimo sutrikimų, todėl  didesnis ekranas gali labai pasitarnauti. Reikėtų atsižvelgti į patalpos, kurioje būtų žiūrima televizija dydį bei iš kokio atstumo tai būtų daroma. Paprastai rekomenduojami 40–65 colių televizoriai

Televizoriai mažais ekranais dažniausia nėra rekomenduojami, nes tai gali trukdyti gerai matyti vaizdą, ypač jei garbaus amžiaus asmuo nenori ar pamiršta dėvėti akinius. Tiesa, jeigu televizija būtų žiūrima iš nedidelio atstumo, senjoras žiūrėtų ją iš labai arti, tuomet televizorius mažu ekranu galėtų būti tinkamas variantas.

Geras garsas

Dėl klausos sutrikimų, labai svarbu, kad senjorams parinktas televizorius skleistų gerą garsą.

Paprastai televizorius savyje turi kolonėles, ir jų skleidžiamo garso turėtų užtekti. Visgi, jei garso nepakanka, galima pajungti ausines ar papildomą garso sistemą.

Nesudėtingas televizoriaus meniu

Ypač svarbu, jog televizoriaus meniu būtų nesunkiai suprantamas. Įjungus įrenginį, meniu pasirinkimai turėtų būti aiškūs, taip pat  naršymas – patogus ir nesudėtingas. Kalbant apie pagrindines meniu funkcijas, jos turėtų būti pačiame priekyje, taip pat meniu punktai turėtų būti pateikti didelėmis raidėmis ir aiškiai suprantami.

Lengvai valdomas pultelis

Dėl įrenginių įgūdžių valdymo stokos, senjorai dažnai valdo televizorių pulteliu. Deja, įprasti prie televizorių pridedami pulteliai nėra pritaikyti senjorų poreikiams  – juose daug painių mygtukų, be to mygtukai gali būti labai arti vienas kito, nedideli.

Tokie įprasti pulteliai naudojimąsi televizoriumi padaro labai sudėtingu, kadangi senjorui gali būti nelengva įsiminti visas mygtukų funkcijas. Gera žinia ta, jog yra gaminami senjorams pritaikyti televizoriaus pulteliai su nedaug mygtukų, o jų valdymas labai paprastas, tėra kelios pagrindinės funkcijos – pagarsinti ar pritildyti, perjungti kanalą, įjungti ar išjungti TV, bei meniu funkcija. Toks garbaus amžiaus žmonių poreikiams pritaikytas pultelis supaprastina įrenginio valdymą.

Daug įvairiausių televizorių patraukliomis kainomis, rasite  BIGBOX.LT elektroninės parduotuvės televizorių skyriuje.

Jeigu Jus domina daugiau informacijos kaip surasti senjorams pritaikytą ir nesunkiai valdomą televizorių bei kokie modeliai rekomenduojami, galite susipažinti su BIGBOX.lt parengtu televizorių gidu senjorams.

BIGBOX.LT

Užs. Nr.1616

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video