2024/04/19

 

BEDARBIO SVAJONĖS IR GALIMYBĖS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Užimtumo tarnyboje apsilankantys darbo ieškantys žmonės turėtų atidžiau perskaityti ir viešai skelbiamą jiems aktualią informaciją.
Vilės Leščinskienės nuotrauka

Kodėl vieni žmonės lengvai randa darbą, o kiti metų metus mina Užimtumo tarnybos slenkstį? Ar žmogus visuomet toje įstaigoje sulaukia naudingų patarimų? Ar žino, kada gali prarasti bedarbio statusą, bedarbio išmokas, pašalpą, kuri šiandien skiriama darbo ieškančiam asmeniui ir daugelį tautiečių piktina, kad neva tik išpaikina žmones. Tokie klausimai kilo išgirdus vieno kupiškėno bedarbio istoriją.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Liko be pragyvenimo šaltinio

Į redakciją kreipėsi kupiškėnas G. P. (vardas ir pavardė redakcijai žinoma). Vyras skundėsi, kad yra nepelnytai išbrauktas iš Užimtumo tarnybos Kupiškio skyriaus bedarbių sąrašų.

Jis papasakojo, kad į Užimtumo tarnybą kreipėsi šių metų spalio 12 d. Ten gavo siuntimą pas darbdavį, nes sakęs, kad gali dirbti prie miško ruošos darbų pagalbiniu darbininku. Su potencialiu darbdaviu susitiko, pasikalbėjo. Darbdavys pasakė jam susirasti pjūklininką, transportą nuvykti į darbo vietą ir galėsiąs pradėti dirbti.

G. P. pjūklininko ir transporto nuvažiuoti į darbo vietą nesusirado. Ta užduotis jam buvusi per sunki. Kito darbo varianto Užimtumo tarnyba nepasiūlė ir pusmečiui jį išbraukė iš bedarbių gretų.

G. P. teigė, kad neteko bedarbio išmokos ir 200 eurų išmokos, skirtos ieškantiems darbo. Jo nuomone, tai neteisingas sprendimas. Juk ta išmoka mokama iš Europos Sąjungos pinigų. Jis dirbti neatsisakąs, tik bėda, kad neturi specialybės. Dirbęs prieš kelerius metus prie miško pjovimo darbų, gali atlikti įvairius nekvalifikuotus darbelius. Bet tokių darbininkų niekam nereikia, net padieniams darbams sunku įsisiūlyti. Likęs be jokio pragyvenimo šaltinio.

Plačiau skaitykite lapkričio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O kiek kupiškėnų net nenori dirbti? 10 metų nedirba ir nedirbs.

  • Nū kad su Kupiškio darbo birža ir yra, ypač yra viena, viskuom nepatenkinta ir braukia zmones

  • Darbo biržai bedarbiai reikalingi nebus bedarbių, nebus ir darbo biržos. Todėl bedarbiai labai saugomi ir jei darbavys bedarbio siuntime užrašo ,kad atsisakė, darbo birža lanbai pyksta. O tarp bedarbių yra net tokių, kurie dirba užsienyje, o čia stovi darbo biržoje. Ir visiems gerai. LIETUVA …

  • Tas bedarbis samdėsi mišką pjaut, o ne pjūklininkus verbuot. Ar transportą samdyt. Kaip valdininkai įvardino priežastį, kodėl išbraukė iš bedarbių sąrašo? Gal „nevykdė nepagrįstų darbdavio reikalavimų“? Ar „išmetėm nes galim išmest“?

  • Prie bet kokiu istaigu paziurekit kokios darbininku masinos ir viskas bus aisku kiek moka darbdavys, kai paziuri kokios bedarbiu masinos jos dar geresnes uz dirbanciuju.Nu darbdaviu nauji dzipai is salonu kasmet keiciami kitais.

  • Reike tik norėti ir darbą rasi, kita kalba darbdavių gopsumas nori kad dirbtų už minimumą ar mažiau, isbraukinet ir bedarbių sąrašų reike negailestingai jeigu atsisako dirbt, o darbdavius kuryje nori turėti tik vergus, o nemoka atliginimu pagal darbą bausti irgi negailestingai, taip sumazinsime tinginių ir gudruciu skaičių, bei parodysime tikra darbdavių veidą kuriems rūpi tik savo pilna kišenęo į žmogų darbininką tik nusispiauti

Rekomenduojami video