2024/03/28

 

SODYBŲ ŠVENTĖMS NUOMA – DAR VANGI

Nors praeitą savaitę Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis prasitarė apie artėjančią karantino pabaigą, kaimo turizmo sodybų savininkai rankomis ploti neskuba. Verslininkai prognozuoja, kad šių metų vasara nebus pelninga. Mat klientai linkę planuotas šventes atšaukti arba kuo taupiau švęsti. Kokia situacija Kupiškio rajone?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Uždarys, bet pašalpos neprašys

„Pakalnės sodybos“ Skverbų kaime savininkas Kęstutis Jackūnas teigė, kad daugiau nei dvidešimt metų sėkmingai gyvavusį šeimos verslą sužlugdė karantinas.

„Buvome vieni pirmųjų Lietuvoje pradėję teikti kaimo turizmo paslaugas. Nuo karantino paskelbimo pradžios uždarėme ir nebeatidarysime. Sodyba tapo absoliučiai nuostolinga.

Pagrindiniai mūsų klientai panevėžiečiai planuotas šventes atšaukė, o naujų užsakymų nebegauname. Apie sodybos ateitį jau nebegalvoju, uždarėme ir kavinę. Kas turi tokio pobūdžio verslą, supras, kad tai didelė investicija, kurios išlaikymui ir priežiūrai reikia daug lėšų. Kitos išeities nematau, sodybą reikės parduoti“, – apgailestavo „Pakalnės sodybos“ šeimininkas.

Plačiau skaitykite birželio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Autorės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video