2024/03/28

 

PRAŠO SKUNDUS DĖL MEDIKŲ PATEIKTI RAŠTU

Iš greitosios medicinos pagalbos medikų žmonės tikisi ne tik skubios pagalbos susirgus, bet ir atjautos bei supratingumo. Ypač vyresnio amžiaus pacientai. Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Iš greitosios medicinos pagalbos medikų žmonės tikisi ne tik skubios pagalbos susirgus, bet ir atjautos bei supratingumo. Ypač vyresnio amžiaus pacientai.
Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pacientų ir medikų santykiai, ko gero, neišsemiama pokalbių ir diskusijų tema. Situacijų būna įvairių.

Vienintelis dalykas, kuris gali, ko gero, šiuos santykius sureguliuoti, yra ne taisyklės, įsakymai ir įstatymai, o abipusė pagarba.

Tokia išvada piršosi išklausius vienos kupiškėnės skundą ir pasikalbėjus su medikų atstovais.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Skundėsi grubiu elgesiu

Turinti daug lėtinių ligų ir nuolat dėl jų kenčianti kupiškėnė (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) pasibėdojo, kad pastaruoju metu susidūrė su labai nemandagia ir grubia greitosios medicinos pagalbos medike.

„Naktį mane ištiko priepuolis. Šeimos gydytoja yra patarusi nedelsiant kviesti greitukę. Taip ir padariau. Tik pravėrusi duris medikė pabėrė priekaištų, kam naktį juos kviečiu, kodėl negaliu palaukti ryto, trukdau. Kitos skubios pagalbos medikės mano problemas žino ir atvykusios bendrauja maloniai, iškart suleidžia vaistų. Ši jų kolegė elgėsi grubiai, nemandagiai.

„Ko čia naktį blūdinėji, duokit užpakalį, suleisiu vaistų“, – tokia burbt, burbt buvo jos kalba. Dar melage buvau išvadinta, kai pasakiau, kad šeimos gydytoja patarė greitąją medicinos pagalbą išsikviesti kriziniu atveju. Sutinku, kad su senais žmonėmis bendrauti nelengva, reikia kantrybės, daugiau pastangų jiems suprasti, nuraminti. Bet ar ne mediko pareiga tai sugebėti daryti, įsigilinti į situaciją. Jei žmogus kito nemoka atjausti, gal ne tą profesiją pasirinko? Tokie medikai teršia kitų savo kolegų gerą vardą“, – liejo širdį pašnekovė.

Plačiau skaitykite birželio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Na jei kvietineja vos pamacius nakti 140/80 ar norint pakalbet tai gal ir pasake kadkad uztenka kvietinet…..nes pagal straipsni matos kadkad etatine visiem zinoma…

  • Gaila, kad vadovams būtina pateikti skundus raštu. Juk į visus skundus turi būti reaguojama. O Greitosios pagalbos medikių elgesiu ir moraliniu veidu seniai vertėjo susirūpinti…

    • Nu tai jau tikrao moralės nerasta. Susienka darban iš šeimų ir duodas vieni su kitais. Porom pasiskirstę, tai ko nepyks iškvietimą gavę iš meilės guolio reik lipt ir dirbt.

    • NA sene iš Taikos g.5 pavarei pletku neblogai daugiau nesikvietinek GMP nes teks apsimokėti

  • Kai man nereikia ciamcia liamcia ir glostynėjinų, o pagalbos, tai visi medikai tinka ir padeda. Duok Dieve, jiems sveikatos.

    • tai kai tokiem itinka nekokybe, grubumas ir vienpuse nepagarba, tai taip ir buna. ne saldumo zmonems reikia, nemaisykite, reikia mandagaus elgesio ir darbo dirbimo. akivaizdu neskaitet ar nesupratot, zmogui medikas prikiso, kad atvykti teko. tokiu yra nemazai mediku visur. pabreziu-priekaistavo , kad darbo metu teko dirbti. tai nera normalu

      • Nei jūs žinot kas man tinka, nei jūs žinot koks mano reiklumas. Bet būna kai žmogų aprėkia viršininkas, o paskui lėk bendrauk gražiai su klientu.Todėl suprantu, kad gali nebūti pakilios nuotaikos ir žaismingo požiūrio į išsidirbinėjantį pacientą. Kai merai nuosekliai naikina medicinos paslaugas, džiaukimės, kad kažkas atvyksta.

  • Nepatinka medikai,galite gydytis zolelemis.

  • Galiu tik patvirtint, kad yra ne kazka medikiu, gal is tiesu ne savo rogese sedi, reikia pagalvot. Bet kaip pas mus, visada medikas teisus.

  • Aš iš tos baimės, kad iškvietus greitąją nevežtų į Kupiškį persirašiau į Panevėžį.Buvau apstulbusi šeimos gydytojo kompetencija ir rūpesčiu pacientui.

  • Puikūs tie medikai,padeda kiek gali ir jų galimybės leidžia.O čia aprašyme panašu,kad iškvietimas buvo pas tokią visus auklėjančią pacientę,kuri vos poliklinikos tik duris pravėrus pradeda pretenzijas reikšti,pradedant registratūra,baigiant gąsdinimais,kad redakcijon jau skambina. Gal klystu? 🙂

  • Kupiškio medikų aptarnavimas tai tiesiog baisus…

    • Netiesa, kiek man tenka bendrauti,galiu tik pasidziaugti.

Rekomenduojami video