2024/03/29

 

VĖLYVI BRANDOS EGZAMINAI ABITURIENTŲ NEDŽIUGINA

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dėl šalyje įsigaliojusio karantino valstybiniai brandos egzaminai neatšaukti, bet jų tvarkaraštis gerokai pasislinko. Anksčiau jau liepą abiturientai džiaugdavosi gavę brandos atestatus, šiemet jų reikės palūkėti. Brandos egzaminų sesija prasidės tik antroje birželio pusėje, atestatai bus teikiami rugpjūtį, o studijų pradžia pirmakursiams – tik nuo rugsėjo vidurio.

Kaip neįprasta situacija paveiks egzaminų laikymo tvarką, ar dėl to nenukentės rezultatai, ir ką apie tai mano patys abiturientai?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Daugiau laiko pasiruošti

Šiųmetis valstybinių brandos egzaminų tvarkaraštis neišvengiamai bus kitoks. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas grafiką. Ministerijos puslapyje skelbiama, kad pagrindinių brandos egzaminų sesija vyks birželio 22–liepos 21 d. Brandos atestatus mokyklos galės išduoti nuo rugpjūčio 7 d. Norint gauti brandos atestatą, privaloma išlaikyti lietuvių kalbos ir vieną pasirenkamąjį egzaminą.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis ir mokyklinis brandos egzaminas vyks birželio 29 d., anglų kalbos – liepos 1 d., matematikos – liepos 3 d. Užsienio kalbos egzaminų kalbėjimo dalis bus birželio 22–25 d. Pakartotinė egzaminų sesija bus vykdoma nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d. Apeliacijų ir pakartotinės sesijos rezultatų skelbimo terminas – rugpjūčio 17 d.

Šiuos siūlymus pateikė švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sudaryta planavimo grupė, sukviesta dėl brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas vykdymo. Darbo grupė buvo sudaryta iš Vyriausybės ir ministerijos specialistų, Lietuvos aukštųjų mokyklų, Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų atstovų, Lietuvos studentų sąjungos, Lietuvos moksleivių sąjungos narių.

Plačiau skaitykite balandžio 18 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai viskas gerai. Taip praeina pasaulio garbe, kaip lotynu imperijoje sakydavo. O ka veikia pagalbininkes mokiniui, jo teveliams, mokytojui….. Tradiciskai miega….. Supratau……

    • Miega arba raso pazymejimus.Is kur tas centras atsirado.kam jis???

Rekomenduojami video