2024/03/29

 

GRĖSMINGA DUJŲ PADĖTIS – LAUKIAMA IŠSAMAUS TYRIMO

Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje vasario 25 dieną svarbius klausimus aptarė Kupiškio rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija.

Svarstyta Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 2019 metų veiklos ataskaita ir daugiausia kalbėta apie prastoką, susirūpinimą keliančią dujų inžinerinių tinklų priežiūrą. Pastaruoju metu ugniagesiai buvo sulaukę kelių Kupiškio daugiabučių namų gyventojų kreipimųsi dėl jaučiamo laiptinėje dujų kvapo.

Dujininkai kelis kartus fiksavo dujų nuotėkį ir šalino smulkius gedimus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak I. Bernatavičienės, laikinosios savivaldybės administracijos direktorės, veiklos ataskaitą pristatė Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Greičius.

Buvo iškelta problema dėl dujų inžinerinių tinklų priežiūros kokybės. Savivaldybės atstovai informavo, kad 2019 m. birželio 11 d. kreipėsi į tuometinę Valstybinę energetikos inspekciją prie Energetikos ministerijos (nuo 2019 m. liepos 1 d. Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba), prašydami pateikti informaciją, ar buvo atlikti dujų inžinerinių tinklų patikrinimai, ar AB „Suskystintos dujos“ atlieka ir kaip užtikrina tinkamą ir laiku dujų inžinerinių tinklų priežiūrą.

Skaitykite kovo 7 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • negerbiami dujininkai, kodel taikos 5 vis dar dvokia dujomis? ka padarete, kokiu veiksmu emetes? ko laukiam, nelaimes?atsibuskit pagaliau.

    • Mažiau bezdekit, nesmirdes :-))) o kad smirda dujom tai ir gerai išleksit oran ir nebus kas rauda del smarves. Nezabutti moket za gaz i abonent toze. Mes ne labdaros organizacija kad vamdžius taisytume, mes pelno norim pas mus ant vieno juodadarbio penki viršininkai (rotstvininkai) iš ko mums algas moketis ir dividendus. :-)))))

  • Kupiškio priešgaisrinės tarnybos viršininkas.. juokas ima tam pastoviai viskas blogai, vaidina viską žynanti….

  • Teisybė. Kai algas mokėt tai drebadėl cento. Vis negana.

  • Tiems, kurie vis dar jaučia nostalgiją sovietmečiui, siūlyčiau nueiti prie Krantinės 4 namo esančio dujų rezervuaro. Tinkamesnę vietą minėto laikotarpio nuostalgijai Kupiškyje vargu ar rasite.

Rekomenduojami video