2024/03/29

 

SU ŽEMAITIJOS ŠAULIŲ RINKTINE GYNĖ LIETUVĄ

Algirdas Stašys puoselėja savo kelių kartų giminės sodybą Stračnių kaime. Autorės nuotrauka

Lietuvos laisvės gynėjų dienos išvakarės visuomet nuteikia prisiminti Sausio 13-osios įvykius, tomis dienomis žuvusius didvyrius, visus laisvės kovų dalyvius, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aplinkybes, pamąstyti apie tų dienų prasmę, savo šalies likimą ir jos ateities perspektyvas.

Prieš dvidešimt devynerius metus išsaugoti, apginti atkurtą Lietuvos nepriklausomybę žmonės telkėsi ne tik sostinėje, bet ir kituose miestuose. Tomis dienomis didelį indėlį į Tėvynės laisvės aruodą įdėjo visuose šalies rajonuose atsikūrę šauliai.

Kupiškio rajone, Stračnių kaime, šiuo metu gyvenantis Algirdas Stašys yra iš tų žmonių tarpo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pirmose gretose

Pasikalbėti su Algirdu šįkart buvo dingstis, kai jis neseniai papasakojo, kad iš Seimo sulaukė kvietimo atvykti atsiimti elektroninį 1991 metų nepriklausomybės gynėjo pažymėjimą, suteikiantį teisę lankytis Seime. Paprastai norintys patekti į Seimą turi Leidimų skyriuje gauti atitinkamą leidimą.

A. Stašys yra Lietuvos kariuomenės kūrėjų – savanorių sąjungos narys, Lietuvos šaulių sąjungos narys. Pirmas, jam išduotas, šios organizacijos pažymėjimas rašytas ranka. Jo numeris 649. Iš to galima spręsti, kad Algirdas Lietuvoje buvo tarp atsikūrusios šios šaulių organizacijos pirmų narių.

Skaitykite sausio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tokių žmonių reikia Lietuvai !

  • Pagarba!

Rekomenduojami video