2024/04/18

 

2020-ŲJŲ POKYČIAI: PRIVALOMAS ŠEIMŲ TAIKYMAS IR GRIEŽTESNĖS PRIEMONĖS PARTIJOMS

Policijos pareigūnams – 4000 neperšaunamų liemenų / Lietuvos policijos departamento nuotr.

2020-aisiais įsigalios ne vienas teisės akto pakeitimas, kuriuo numatomos naujovės teisėsaugos, teisėtvarkos sistemoje. Šie pokyčiai aktualūs ne tik teisėsaugos pareigūnams, bet ir politikams bei kiekvienam iš mūsų.

LRT.lt kviečia susipažinti su naujais įstatymų pakeitimais Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijų srityse, kurie įsigalios nuo 2020 m.

Išduos tarptautinius vairuotojų pažymėjimus

Nuo 2020 m. sausio 1 d. įsigalioja nauja tvarka, kuria vadovaujantis, valstybinė įmonė „Regitra“ išduos tarptautinius vairuotojų pažymėjimus.

Šiuo metu su turimais nacionaliniais vairuotojo pažymėjimais lietuviai gali vairuoti ES ir Europos ekonominei erdvei (EEE) priklausančiose valstybėse bei Šveicarijoje. Lietuviškus vairuotojų pažymėjus taip pat pripažįsta ir prie Vienos bei Ženevos konvencijų prisijungusios valstybės, tačiau tose šalyse važinėti kol kas nėra galima. Tarptautinis vairuotojo pažymėjimas leis vairuotojams važinėti ir minėtose šalyse.

Tarptautinis vairuotojo pažymėjimas (A6 formato knygutė pilku viršeliu ir baltais puslapiais, kuriuose išvardyta visa informacija apie vairuotoją ir jam suteiktas kategorijas užsienio kalbomis) bus reikalingas tik vairuojant užsienyje, tad pažymėjimas bus išduodamas kaip papildomas dokumentas prie nacionalinio vairuotojo pažymėjimo.

Parengta LRT.lt

Skaitykite sausio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video