2024/03/28

 

RAJONO MOKYKLOMS VĖL ŽVANGA PEILIAI

Šimtmetį ką tik atšventusiai Noriūnų Jono Černiaus pagrindinei mokyklai (nuotraukoje) – visai nedžiuginanti steigėjų dovana. Spalio pabaigoje pasiūlyta šią įstaigą nuo naujų mokslo metų prijungti prie Subačiaus gimnazijos. Toks pat likimas laukia ir Salamiesčio pradinukų bei Skapiškio mokinių.

Rasa ČEPAITĖ

Laikmečio kirčiai

Registrų centro duomenimis, Kupiškio rajono savivaldybėje šių metų pradžioje gyveno 18 498 žmonės, 1 645 iš jų nuo septynerių iki septyniolikos metų, tai yra mokyklinio amžiaus vaikai. Dar prieš metus kupiškėnų buvo beveik puse tūkstančio, o jų vaikų – 150 daugiau. Galima sakyti, išnyko viena didelė Kupiškio rajono mokykla, netgi didesnė nei Noriūnų J. Černiaus pagrindinė mokykla, kuri šį rudenį netikėtai atsidūrė ant kardinalių permainų slenksčio.

2004 m. minėtoje mokykloje vaikai netilpo į 1987 m. statytą pastatą ir vykdant renovaciją išdygo jo trečias aukštas. Prieš ketverius metus prie noriūniečių prisijungė dar trys dešimtys mokinių iš tuomet uždarytos Rudilių Jono Laužiko mokyklos.
Deja, viską pakeitė kitaip pasisukusi demografinė situacija. Šiuos mokslo metus Noriūnų mokykloje pradėjo 102 mokiniai, o gruodžio 1 dieną beliko 100 vaikų. Trečioje ir penktoje klasėje mokinių skaičius šiandien nebesiekia nė aštuonių.

Be to, jau kelintus metus, į pensiją išėjus direktorei Romualdai Stovolos, mokykla neturi ir vadovo. Visi į šias pareigas skelbti konkursai baigėsi nesėkmingai.

Skaitykite gruodžio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ir vėl sutaupėm…

  • Kokio senumao aktualiją čia skelbia? Tiems, kurie nesidomi rajono tarybos nutarimais, tai gal ir naujiena. Atsilikę laikraštininkai baisiai.

  • Smagu girdeti

Rekomenduojami video