2024/03/29

 

MARIJOS STATULA IŠ PALAIMOS KAIMO SAUGO PALAIMŲ NAMUS

Kieme stovinti Švč. Mergelė Marija – šeimos relikvija. Sutapimas, bet iš Palaimos kaimo atvežta statula saugo Palaimų namus. Gražina Palaimienė tiki, kad ji apsaugos šeimą nuo nelaimių, dėl kurių šeima prisikentėjo užtektinai.
Autorės nuotraukos

„Po tokių sunkių išgyvenimų aš nebetikiu kitų gerumu. Tikiu tik Dievu ir savo mylimu vyru“, – sakė Gražina Palaimienė. Kad moteris yra pamaldi, išduoda ir jos kieme Salamiestyje stovinti Švč. Mergelės Marijos skulptūra. Ir Gražina, ir jos vyras Žydrūnas sutiko papasakoti apie nelengvą, sunkumų kupiną gyvenimą ir kaip pavyko „išsivaduoti“ iš rizikos šeimų sąrašo.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Suvedė panašus likimas

Gražina ir Žydrūnas į namus Salamiestyje atsikėlė iš socialinio būsto Bakšėnuose.

„Mano trys vaikai gavo senelio palikimą – šiuos namus. Dabar pagaliau turime pastovią gyvenamąją vietą“, – prakalbo G. Palaimienė.

Iš pirmo žvilgsnio namas atrodo keistokai: lyg du atskiri namai, vienas didesnis ir medinis, o prie jo prijungtas antras – mūrinis. Pašnekovai vienbalsiai tikino, kad pastatas, kuriame jie gyvena, yra kadaise buvęs žydų namas.

Pora atskleidė, kad namo dokumentuose užfiksuota, kad šiam statiniui yra 99 metai. Be sutuoktinių, šiame name gyvena dar ir penki Gražinos vaikai. Žydrūnas iš buvusios santuokos taip pat turi penkis vaikus, tik jie jau pilnamečiai, gyvena su pašnekovo mama, vaikų močiute.

Daug šis namas per visą amžių matė. Ir gražių, ir sunkių akimirkų – kaip ir šių namų gyventojai. Pasiteiravus, kodėl jų kieme stovi Švč. Mergelės Marijos skulptūra, G. Palaimienė atsakė, kad šis daiktas yra šeimos relikvija. Ji įsigyta todėl, kad apsaugotų šeimą nuo negandų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tokia šventa Marijos skulptūra savaime suprantama reikalauja gražiai sutvarkytos ir išpuoselėtos aplinkos. Linkiu pasistengti ir tikrai bus puiku.

  • Galbut tai naujos istorijos grazi pradzia

  • pasibaisejau – nori dirbti soc darba, bet pati dergia ant socdarbuotoju, viska valdzia jai turi duoti, stoga virs galvos suremontuota, jos vaikus aprengti, pamaitinti. o kodel kazkas turi islaikyti jusu seima o ne jus patys?

  • Negalima taip dergti ant žmogaus-tai tik jūsų nuomonė,matomai dėl to,kad nesutampa su jūsiškia prigimtimi. Bet juk mes visi skirtingi-vienas apsileidęs gal vertesnis už tūkstantį ,,neapsileidėlių’

  • Taigi Gražiną per TV pagalbą rodė. Apsileidėlė visa. Dabar Kminčių herojai… Nebeturit visai apie ką rašyti… 🙁

Rekomenduojami video