2024/04/19

 

MIŠKO GĖRYBIŲ ŠIEMET BUS MAŽIAU?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasarai įpusėjus, dairomės grybų ir uogų. Kas bijo vilko, erkių ar ant kelmo susiraičiusių gyvačių, mieliau perka miško gėrybes iš jas renkančių žmonių.

Kokios šiemet grybų, uogų pardavimo, supirkimo kainos ir ar žmonės noriai jas perka?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Paklausi prekė

Vėlyvą praeito ketvirtadienio rytą nuėjome pasidairyti į „Kupiškėnų turgaus“ paviljoną. Ten prekiaujančios moterys šypsojosi, kad uogų ir grybų buvo, bet reikėjo nemiegoti ir ateiti anksčiau. Mat ši prekė dabar labai paklausi. „Buvo čia moteris. Greitai mėlynes iš jos nupirko. Buvo ir kita moteriškė su grybais, bet jai irgi ilgai laukti nereikėjo – kaipmat pardavė“, – viską išpasakojo lauko prekiautoja.

Telefonu susisiekėme su ketvirtadienio rytą sėkmingai mėlynes pardavusia uogautoja Danute iš Kupiškio. Moteris šiųmetes uogas vadina „aguonomis“. „Važiuojame į Anykščių rajoną, Andrioniškį. 3–4 litrus per dieną prirenku. Mažai šiemet uogų, o ir jos tokios mažytės, kaip aguonos. Litrą prirenku per 3 valandas. Už tokį kiekį prašau 5 eurų“, – teigė Danutė.

Pasak jos, praėjusiais metais mėlynės buvo daug didesnės, gražesnės, jų buvo gausiau. O šiemet prastą situaciją lėmė žydinčius uogienojus pakandę šalnos.

Plačiau skaitykite liepos 23 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Už mėlynių litrą turguje šiandien prašo 5 eurų. Grybus ir uogas superkančios įmonės moka mažiau – šiek tiek daugiau nei 2 eurus už kilogramą.

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video