2024/04/20

 

SAVIVALDYBĖS KONTROLIEREI KOJĄ PAKIŠO KĖDŽIŲ PIRKIMAS

Į paskutinį rajono Tarybos posėdį prieš vasaros atostogas politikai buvo susirinkę birželio 20 dieną. Visi darbotvarkės klausimai, daugiausia liečiantys anksčiau patvirtintus Šepetos bei Salamiesčio mokyklų pertvarkymo organizacinius reikalus, nekilnojamąjį turtą ir įvairius finansinius dalykus, aptarti beveik per porą valandų. Meras Dainius Bardauskas politikams palinkėjo gerų vasaros atostogų. Kitas Tarybos posėdis preliminariai planuojamas rugpjūčio pabaigoje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pirma pinigai – kėdės vėliau

Daugiau diskusijų vėl kilo dėl tarnybinės nuobaudos – papeikimo skyrimo Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovei, Savivaldybės kontrolierei Vilmai Mažeikienei.

Ji į tokią nemalonią situaciją pakliuvo, kai Savivaldybės buhalterijai pateikė pernai gruodžio 7 d. išrašytą apmokėti sąskaitą faktūrą už dvi kėdes, kainuojančias po 500 eurų.

Pinigai už tą pirkinį buvo pervesti šių metų vasarį, o kėdės gautos tik kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje.

Nustačius tokį faktą, mero potvarkiu balandžio 25 dieną buvo sudaryta komisija atlikti tyrimui dėl galbūt V. Mažeikienės padaryto tarnybinio pažeidimo.

Pasak šios komisijos pirmininko, Tarybos nario Sauliaus Dugno, pagal Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą, sąskaita faktūra išrašoma tik tuomet, kai prekė ar paslauga pateikiama. Negavus prekės galima išrašyti tik išankstinio mokėjimo sąskaitą faktūrą. Akivaizdu, kad šį kartą pažeistas Buhalterinės apskaitos įstatymas. Negautos kėdės buvo įtrauktos į apskaitą. Jei būtų buvusi išrašyta išankstinio mokėjimo sąskaita, pažeidimo nebūtų buvę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Reklama: darbo užmokesčio apskaita

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kaip kiekvienas sedetojas ant sofos atseit labai ismano krepsini, taip ir cia kiekviena rasinetoja atseit labai ismano ir nurodineja kaip Meras turi elgtis. Deja, jis turi savo galva, savo prota ir savo atsakomybe. Jeigu. yra uz ka, normalu kad ir pastaba ar papeikima duoda.

    • Tai va, jei būtų už ką, nieks ir nesipiktintų. Ar bent matėte kaip vyko tarybos posėdis?

      • O kam meras kaip sventa karve,vienintelis teisuolis IR visoks kitoks…

  • Reikėtų Dainiui nuobaudos, darbo metu sudaužė valdišką mašiną. Kas kad KASKO padegs bet tas KASKo iškart pabrangs, o čia jau mes mokėtojai mokėsim. Tegul opozicija inicijuoja merui papeikimą už valstybės turto gadinimą.

  • Žiūrėjau tarybos posėdį internetu ir darėsi gėda. S. Dugnas nesurezga sakinio ir nesugeba net normaliai išvados paskaityt. O ką jau kalbėt apie atsakymus į užduodamus klausimus. Ta nuobauda visiška nesamonė, grynas kerštas, susidorojimas. Gal ir buvo kažkoks nesusipratimas, bet galima gi buvo kažkaip viską išspręs be komisijų sudarinėjimų ir nuobaudų skyrimų. Suprantu, jei buhalterija būtų apmokėjus, o kontrolierė kėdes būtų namuose pasistačius… Labai patiko Beinorio pasisakymas, bet iš jo tik buvo pasijuokta… Aukštikalnis taip pat nesuprato už ką ta nuobauda. Bet Bardauskas juos greit nusodino. Gėda, kai valstiečiai balsuoja, kad nebūtų skiriama nuobauda, o saviškiai pritaria mero giesmelei. Tai ko tada verta ta partija, kuo galima pasitikėti… Vilma protinga ir ambicinga moteris. Ji daug kam nepatinka, nes nebijo rėžti į akis savo pagrįstą nuomonę apie negeroves savivaldybėje. O tai daug kam nepatinka. Visada buvau geresnės nuomonės apie merą, bet kai pamačiau šį vaizdo įrašą, man pasidarė baisu ir gėda. Diktatūra, kažkokios patyčios… P.s. Pažiūrėkit įrašą ir patys viską pamatysit.

    • Rasdama laisvo laiko, visuomet stengiuosi pasižiūrėti tarybos pasėdžius internetu. Sutinku, politika yra politika. Tačiau paskutinį tarybos posėdį stebėti buvo GĖDA, ką sau leidžia „nekaikurios Kupiškio valdžios galvos“. Gerai atlikite tarybos nariai namų darbus (aišku taikoma ne visiems), pasiruoškite mūsų tautos išrinktieji bent sklandžiai perskaityti išvadas, konkrečiai atsakyti į užduodamus klausimus. Pagarba tarybos nariams V. Beinoriui, Ž. Aukštikalniui. GĖDA, GĖDA ir dar kartą GĖDA socialdemokratams. Kontrolierei Vilmai Mažeikienei stiprybės. Aišku mūsų šalyje labai sudėtinga su teisybe, bet vienokiu ar kitokiu būdu teisingumas nugalės.

    • Kas tiesa, tas ne melas. Visiškai pritariu p. Vidai.

  • Nejuokink, pareigos tikrai nesulyginamos ir nelygios. Kontroliere yra eiline darbuotoja, o Meras yra isrinktas visi rajono zmoniu. Tarp kit ko, etatine komentaru darbininke tai garantuotai jo nerinko, nes niekas daugiau sitokiu kiekiu gelianciu komentaru nepavaro- ‘dirba’ be poilsio. Meras prie gerai dirbanciu nesikabineja, jis solidus ir santurus zmogus.

    • Na va, ir jūs pasakėte kas turi ieškoti susikalbėjimo. Protingesnis. Jei jums žmogaus nuomonė be pataikūniškumo atrodo gėlimu, jei nepataikaujantys atrodo kenkėjais, laikas tikrintis sveikatą. Tiesa, patekti pas šeimos gydytoją, jau sudėtinga. Ir savivaldybė kol kas šio klausimo nesprendžia jau seniai. Net jaunų gydytojų yra palikusių rajoną, pasirinkusių gilesnę Lietuvos provinciją…

  • Užlipo ant mozolio Vilma Bradauskui, tai kol neišknis tol nepaliks ramybėj.
    Aš meras-aš Dievas. Vat taip pas mus

  • Kai pareigos lygios, kalbėtis turėtų pradėti protingesnis. Pareigos irgi lyg ir turėtų pademonstruoti protingumą, gebėjimą spręsti problemas ir konfliktus. Rinkdami merą pirmai kadencijai, apie jį galvojome geriau.

  • įdėkite kėdžių nuotraukas kad žmonės pamatytu kėde 500 eur

    • Užtatai ir laikosi tų kėdžių net dantimis įsikibę, kad tokios brangios yra

      • Kaip nesuprantate tai ne kedese reikalas

        • Kodėl nesuprantam? Suprantam suprantam. Tai paprasta: prieš tai aprašytas konfliktas buvo apie dešimtis tūkstančių, dabartinis – apie neteisingai užpajamuotą tūkstantį. Ko čia nesuprast?

  • Kas be nutiktų savivaldybėje vis kontrolierė kalta nesuprantamas dalykas,kad kontrolierė taip pavaizduojama kvaila na kai labai darbuotojo ne mėgsta vadovas tai bent ką gali prikabinti ir prikipti prie bet ko ,o čia gal kaltė gal ne tai buhalterija ,kad netinkamai atliko buhalterinius veiksmus pilnai sutinku su gerb.Jono nuomone.O kas liečia kontrolierės partiečius socialdemokratus tai didžiulę gėdą antrą kartą užtraukė visiem partiečiam išduodami savo partijos narį ir įsitraugdami būti atpirkimo ožiais kitos partijos nario tenkindami intrigas gal ir asmenines ir senas sąskaitas suvedinėjant per darbą ne isigilina,bet svarbu,kad liepė ir mus priimė į koliciją ir davė dar vicemero postą tai pas tokius žmonės vertybių dorovinių nerasta.

  • Surado pagaliau ko prikibt prie kontrolierės. Antrą nuobaudą meras suraitė, o veidelis Dainiaus, kai rezultatus pamatė, net pats nepatikėjo, kad savi taip subalsavo. Šaunuoliai, klausot mero, po didelį riebų pliusą kiekvienam

  • Supraskite. Neklystantis. Neliečiamas.

  • .Vis pasvarstom su kolegom, ar iikyri ponia komentus kepanti serijomis kaip blynus pries Mera, tokiu budu patiria pasitenkinima ar kokia nors nauda gauna;)))

  • bet jau kėdžių kaina.Tai jos gal dar ir pačios važinėja po kabinetą,kad tokios brangios? Susodint visus ant taburečių valdininkus,nors nesididžiuos,kad „minkštai sėdi“ 🙂

  • O jau mero mimika pagauta! Taip ir sako:“Vilmute, nejuokink mano pilvo“:)))

    Juokas juokais, bet bus taip, kaip reikia.

  • Teisingi ir sąžiningi laikosi visų įstatymų ir visų taisyklių. Tame tarpe ir eismo.

  • Manau, kad papeikimu be priezasties ir uz nieka tikrai nebuna. Meras yra teisingas ir saziningas zmogus ir vadovas, taigi jo teise ir pareiga matyti negeroves ir netinkamai atliktus darbus darbuotoju. Kaip taisykle, jeigu darbuotojas yra papeikiamas tai vadovas apsaukiamas blogu.

  • Susidorojimas. Pritariu V. Beinoriui.
    Jei tai būtų ne Mažeikienė (o nemeilė jai 3 auksto seniai vieša paslaptis), nebūtų to papeikimo.Nes pirmiausia buhalterine tarnyba turejo sureaguoti, gavus tokia saskaita…

    Man dar idomu, kiek savivaldybe sumokejo teisininkams? Nes is savu dirbanciu savivaldybeje, nebent pati isakyma skirti nuobauda galejo sugebeti profesionaliai surasyti….

    • Pritariame

  • O kada iš tikrųjų pateikė sąskaitą buhalterijai, ar pernai gruodžio mėn, ar šiais metais.Kada buhalterija užpajamavo kėdes,jei pernai, tai kaip su inventorizacija ar ji formali, ar iš tikrųjų tikrina turtą.O jei pirkai buvo tam skirtos lėšos.Gal sąskaitą išsirašė,kad panaudot tiems metams skirtas lėšas.Daug klausimų,tik ar reikia papeikimo labai abejotina.Gal būtų viskas aiškiau jeigu matytume pačios kontrolierės paaiškinimą.

  • Oho valdininkai kokias kėdes perkas pensininkai tiek pensijos negauna

  • Tai iš straipsnio atrodo,kad šis kabinetas neturi nieko bendra su savivaldybės buhalterija, jos ūkiniais reikalais? Man kažkaip galai nesueina.

  • Manau, kad buhalterija buvo tikrai neteisi užpajamuojant negautas prekes kaip jau gautas. Apmokėjimas galėjo būti padarytas ir anksčiau, bet prekės turėjo būti rodomos kaip negautos, o prekių tiekėjas „stovėti“ toje buhalterijos eilutėje, kaip įstaigos skolininkas. Tik gavus prekes, jos užpajamuojamos sandėlyje ir skolininko pozicija pasinaikina.

Rekomenduojami video