2024/04/26

 

VAIKŲ DIENOS CENTRAI VĖL ATVERIA DURIS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vaikų dienos centruose vaikai ne tik gali paruošti pamokas, bet ir turiningai praleisti laisvalaikį, įgyti bendravimo ir kitokių socialinių įgūdžių.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė, kad suburta atrankos konkurso komisija baigė paraiškų vertinimą ir 253 vaikų dienos centrams šiais metais paskirstė 3,9 mln. eurų. Šie vaikų dienos centrai lėšų turėjo sulaukti pirmoje kovo pusėje. Dar 28 vaikų dienos centrams bus skiriama 363 tūkst. eurų, tik jų steigėjai turės patikslinti savo projektus pagal ekspertų išsakytas pastabas.

Kupiškio rajono savivaldybės šių metų biudžete vaikų dienos centrams yra numatyta skirti 7,5 tūkst. eurų. Iki kovo 20 dienos Savivaldybei buvo galima teikti konkurso projektų paraiškas šiam finansavimui gauti.

Kiek lėšų savo veiklai gavo Kupiškio rajone veikiantys vaikų dienos centrai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rajone veikiantys vaikų dienos centrai džiaugiasi – jų ministerijai pateikti projektai gavo tokį finansavimą, kokio siekė, ir vėl pradeda savo veiklą.

Viešosios įstaigos Kupiškio vaikų dienos centro, kurios steigėja yra visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, direktorė Viktorija Gabriūnienė sakė, kad jų įstaigai Kupiškyje ir jos padaliniams Subačiuje, Adomynėje ir Noriūnuose iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos šiemet skirta po 16 tūkst. eurų.

„Ta žinia labai džiaugiamės. Pernai mums iš viso buvo skirta tik 16 tūkst. eurų. Šiemet pasikeitė vaikų dienos centrų finansavimo tvarka. Į lėšas atskirai galėjo pretenduoti visi mūsų padaliniai. Galėsime dirbti normaliai, kasdien ir daugiau valandų teikti vaikams pamokų ruošos, socialinių įgūdžių formavimo paslaugas, užtikrinti jų buvimą dienos centruose iki metų galo. Taip pat planuojame visokių ekskursijų, išvykų, susitikimų su savo partneriais. Pvz., savo nuolatiniams partneriams iš „Humanos“ teiksime tradicinį projektą „Sveika mityba“. Labai džiaugiamės, kai galime vaikus pamokyti gaminti maistą. Kartu su rajono Savivaldybe įgyvendinsime projektą „Kompleksinės paslaugos šeimai“. Stengiamės į savo renginius įtraukti ir vaikų tėvus, padėti jiems įvairiais klausimais“, – kalbėjo V. Gabriūnienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pagarba joms, bet pinigų ministerija skyrė nemažai. Sėkmės su jaunimu.

  • Kaip dziaugiuosi,nes vaikai lauke senai kada prates projekta ir bus galima lankyt grupe.Aukletojos gal nelabai,nes dirba uz tokia alga,kur juokas neima. Tiksliau daugiau is idejos…pagarba joms

Rekomenduojami video