2024/03/29

 

LIŪDNOJI RAJONO STATISTIKA: GYVENIMO LINIJĄ NUTRAUKĖ VIEN VYRAI

Kiekvienais metais liūdnoji statistika rajone nusveria džiaugsmingąją, nes mirusių žmonių daugiau nei gimusių. Valio Staburo nuotrauka

Praeitais metais rajono gyventojų mirė beveik dvigubai daugiau nei gimė. Dauguma pasaulį palikusių asmenų buvo sulaukę pensinio amžiaus, tačiau giltinė buvo negailestinga ir jauno amžiaus žmonėms.

Audinga SATKŪNAITĖ

Kupiškio rajono savivaldybės Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Birutė Kopūstienė sakė, kad praėjusiais metais įregistruota 310 mirusių žmonių. Į Anapilį iškeliavo 153 vyrai ir 157 moterys.

Anot vyr. specialistės, mirusių žmonių, palyginti su ankstesniais metais, truputį sumažėjo. Remiantis pateiktais statistikos duomenimis, 2013 metais mirė 327 rajono gyventojai, 2014 metais – 338, 2015 metais – 363, 2016 metais – 325 žmonės.
„Jeigu rajono gyventojo gyvybė užgęsta kitame mieste, tai mirties liudijimas siunčiamas į to miesto metrikacijos skyrių“, – pabrėžė B. Kopūstienė.

Praėjusių metų liūdnoji ir skaudžioji rajono statistika išsiskyrė tuo, kad smarkiai sumažėjo savižudybių. 2018 metais iš gyvenimo savo noru pasitraukė keturi asmenys. Visi jie vyrai, iš kurių trys buvo darbingo amžiaus ir vienas pensinio amžiaus rajono gyventojas.

„Praėjusiais metais tokią skaudžią gyvenimo baigtį pasirinko 25 metų Kupiškio seniūnijos gyventojas, 38 metų ir 29 metų Kupiškio miesto gyventojai ir 79 metų Šimonių seniūnijos gyventojas“, – kalbėjo B. Kopūstienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O nuo ko žmonėms sutrinka psichika…? Ar ne nuo pastovios įtampos, nepriteklių ir nevilties ? Taip pat nuo psichologinės pagalbos nebuvimo, nes mūsų psichologai „algoritmą” sprendžia ir …kai reikia pagalbos artimojo savižudybės atveju -NIEKAS NEŽINO KAS TURĖTŲ MORALIŠKAI PALAIKYTI ARTIMUOSIUS. Tada į savo ataskaitas įrašo ARTIMIEJI PAGALBOS ATSISAKĖ ir toliau „trelina” ant visos LT kokį prevencinį algoritmą išrado…. Ne prieš nepilnus metus su tuo asmeniškai susidūriau. Beje -statistika netiksli, nes ne visi savižudybių bandymai buvo „sėkmingi”. Reikėtų pridėti statistiką iš ligoninės…

  • Tai tik poniai alga pasiimti,baisu ir kaip negeda…

  • O kas gyrėsi, kad dėl svavivaldybės projekto savižudybių prevencijai labai sumažėjo savižudybių… Ach, liežuvis be kaulo, popierius viską atlaiko. O gyvenimas eina sau…

  • Mano nuomone, tai yra psichikos ligu pasekmes.

    • Va čia ir išryškėja tikras žmonių gyvenimas,kai žmogui blogai eini ir niekur darbo negauni,kai visi komunaliniai mokesčiai,sveikatos problemos tai tada žmogus ir palūžta ir yra didelis nusivylimas viskuo,kas šitoje situacijoje nepabuvęs nesupras,galim rašyti,kad tai psicikos problemos,kad darbų yra tik tingia dirbti geriau pašalpos imti,bet taip nėra ir nevisi tokie,čia ir išryškėja valdžios rūpestis žmogumi,o girtis galima viskuo kaip dabar labai išryškėjo prieš rinkimus ir kai žinai tikrą teisybę tai jau netiki tuo žmogumi nes jis įžūliai giriasi ir meluoja darydamas sau karjera šiltą darbo vietą.

Rekomenduojami video