2024/04/19

 

LAUKIANT LĖŠŲ – DURYS UŽRAKINAMOS

Vaikų dienos centrų veiklai finansuoti 2019 metais numatyta skirti 4,312 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Tikėtina, kad šie pinigai vaikų dienos centrus pasieks tik vasario ar kovo mėnesį. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Praeitais metais vaikų dienos centrų rajone padaugėjo. Baigiantis metams jie įkurti Šimonyse ir Alizavoje, bet veikė tik maždaug mėnesį. Ši situacija yra ne išimtis, o veikiau kiekvienų metų taisyklė. Pirmi naujų metų mėnesiai visiems vaikų dienos centrams šalyje būna sudėtingi, kol sulaukiama finansinės malonės iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Audinga SATKŪNAITĖ

Du nauji vaikų dienos centrai

Vaikų dienos centrai Lietuvoje yra įvairaus pavaldumo: dalis priklauso savivaldybėms, yra nevyriausybinių, priklausančių religinėms bendruomenėms. Kupiškyje veikiantis vaikų dienos centras yra viešoji įstaiga, kurios pagrindinė steigėja visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, ir turi tris padalinius rajone: Subačiuje, Adomynėje ir Noriūnuose.

Praeitų metų pabaigoje savo veiklą pradėjo dar du vaikų dienos centrai – Šimonyse ir Alizavoje. Jų steigėja yra Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnyba.

Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė sakė, kad niekada nėra buvę taip, kad Savivaldybės biudžetinė įstaiga turėtų vaikų dienos centrą. Tokia galimybe pasinaudota, kai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praeitų metų rudenį paskelbė naujų vaikų dienos centrų steigimo ar veikiančių plėtros konkursą.

„Matydami, kad būtų prasminga plėtoti visos dienos mokyklos veiklą, kai vaikai galėtų ne tik ruošti pamokas, bet ir būtų formuojami jų socialiniai įgūdžiai ir pan., pradėjome galvoti, kur ir kaip mokyklų patalpose galėtume steigti vaikų dienos centrus vaikų dienos priežiūros veiklai“, – kalbėjo J. Trifeldienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video