2024/03/28

 

PASKERDĖ KIAULĘ, SUVALGĖ IR DAR PINIGŲ GAUS

Afrikinis kiaulių maras neatlyžta, užkratas ir toliau šernų platinamas. Atrodė, kad kiaulių laikymo apribojimas kaimo žmonėms bus laikinas, tik metus ar kitus, bet tokios viltys neišsipildė. Kiaulių laikytojai turi rinktis: ar toliau tikėtis ir laukti situacijos pokyčių, laikytis veterinarijos tarnybos nustatytos tvarkos ir griežtų biologinės saugos reikalavimų, ar atsisakyti tokių gyvulių.

Ada DVARIONAITĖ

Praėjusiais metais Žemės ūkio ministerija, atsižvelgdama į sudėtingą kiaulininkystės situaciją ir kiaulių mažų laikytojų interesus, numatė keletą paramos priemonių kaimo žmonėms.

Pasiryžta kompensuoti sodiečiams tvartų biologinės saugos priemonių įsigijimo kaštus, taip pat skirti paramą įsigyti kitiems ūkiniams gyvūnams, atsisakius kiaulių, ir atlyginti tiems kiaulių laikytojams, kurie išskerdžia visas savo kiaules, kartu įsipareigodami trejus metus jų nelaikyti.

Pasiteiravus Kupiškio rajono savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriuje, ar kupiškėnai aktyviai pasinaudojo šia valstybės parama, paaiškėjo, kad ne visos siūlomos pagalbos rūšys sudomino sodiečius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Renatos Malinauskienės nuotr.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Duoda – imk, muša- bėk…

Rekomenduojami video