2024/03/28

 

RAJONE ATGIMSTA SKAUTŲ VEIKLA

Ilgą laiką skautų veikla Kupiškyje buvo nutrūkusi, tačiau bibliotekininkių dėka ji bus atgaivinta. Pirmas skautų susitikimas Kupiškio r. savivaldybės viešojoje bibliotekoje planuojamas vasario pradžioje.

Audinga SATKŪNAITĖ

Kviečiami prisijungti

Kupiškio r. savivaldybės viešosios bibliotekos Kraštotyros ir edukacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė Rūta Vilkienė sakė, kad skautų veikla Kupiškyje prieš dešimt penkiolika metų buvo ganėtinai aktyvi. Per laiką ji išsisėmė ir skautai išsiskirstė. Pati R. Vilkienė visą vaikystę skautavo.

„Kituose miestuose ši veikla labai populiari. Mane nustebino tai, kad jos nėra Kupiškyje. Nesiėmėme jokios iniciatyvos, kol neparagino skautės iš Kauno“, – sakė pašnekovė.

Skautų veiklą bibliotekoje R. Vilkienė žada plėtoti su kolege Ingrida Žurauskiene, kuri taip pat turi skautavimo patirties. Pirmas skautų susitikimas bibliotekoje planuojamas vasario 7 dieną.

„Skautų veikla turi savo taisykles, tvarką, rangus, pareigas. Užsiėmimus žadame rengti kartą per savaitę. Susidomėjusių vaikų turime ne vieną. Skautybė iš tiesų formuoja paauglio asmenybę ir paruošia gyvenimui, suteikia savarankiškumo ir draugiškumo. Be to, stovyklauti, man atrodo, mėgsta visi vaikai“, – kalbėjo R. Vilkienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kurios partijos sąraše bus šios malonios gimdytojos?

Rekomenduojami video