2024/04/26

 

KLIBANT VICEMERO KĖDEI – TAIKOSI Į MERO

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praeitą savaitę vicemerui Aurimui Martinkai pareiškus apie pasitraukimą iš Socialdemokratų partijos, buvę bendrapartiečiai ilgai nedelsė ir sėdo prie bendro stalo, kur sprendė tolesnį A. Martinkos einamų pareigų likimą. Vicemeras rankų sudėjęs irgi nelaukė ir prisijungė prie kitos politinės jėgos.

Audinga SATKŪNAITĖ

Viskas rajono Tarybos rankose

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kupiškio skyriaus taryba, atsižvelgdama į susidariusią politinę situaciją Kupiškio rajono savivaldybės taryboje, pirmadienį rinkosi į posėdį ir priėmė du sprendimus.

LSDP Kupiškio skyriaus pirmininkas Augenijus Cesevičius sakė, kad buvo teiktas prašymas dėl A. Martinkos pašalinimo iš socialdemokratų frakcijos Kupiškio rajono savivaldybės taryboje, ir skyriaus taryba pritarė tokiam sprendimui.

Anot jo, per posėdį taip pat svarstytas A. Martinkos atšaukimas iš mero pavaduotojo pareigų.

A. Cesevičius pabrėžė, kad ši pareigybė yra politinio pasitikėjimo ir pagal koalicijos sutartį su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija mero pavaduotojo pareigos priklauso Socialdemokratų partijai.

„Kadangi A. Martinka išstojo iš Socialdemokratų partijos ir yra kito politinio judėjimo iškeltas kandidatu į Savivaldybės tarybą kovo 3 d. vyksiančiuose rinkimuose, tai remiantis šiais faktais skyriaus taryba pareiškė jam politinį nepasitikėjimą.

Taryba taip pat įpareigoja socialdemokratų frakciją Kupiškio rajono savivaldybės taryboje kreiptis į Tarybą dėl mero pavaduotojo A. Martinkos atšaukimo iš pareigų“, – kalbėjo Socialdemokratų partijos skyriaus pirmininkas.

A. Cesevičius išreiškė viltį, kad šis klausimas bus keliamas per artimiausią rajono Tarybos posėdį gruodžio pabaigoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai Martinka mes i rinka, bet paklausos, manau,nebus. Kiti norintys irgi silpnu kinku. Turime geriausia Mera per visa Nepriklausomybes laikotarpi. Taskas.

  • Galvoju,kad tiems labai labai norintiems atsisesti i mero kede truksta daug butinu savybiu ir nepatrauks situ pareigu. Tegu jie bando laime, bet bus kaip Teleloto- zaiskite dar karta:) Dauguma mastanciu kupiskenu tiki ir pasitiki Bardausku, geru vadovu ir padoriu zmogumi.

    • Tai padorus ir savo kraštą mylimtis žmogus. Šiais laikais reta savybė.

  • Jokio liaupsinimo nėra. Mero atlikti darbai per keturis vadovavimo metus kalba patys už save.Žmonės ne akli ir tikrai mato didžiulę pažangą traukiant Kupiškį iš duobės. Jeigu kelias savivaldai priklausančias „ponias“ nuleido iš padebesų ant žemės, tai tik parodo, kad visiems lygūs sprendimai be jokių išimčių.

  • Darykit statistines analizes kiek norit koncervatoriai,o mes Kupiškėnai rinksim Gurklį arba Paliulį kurie mažiau turi orogancijos, pykčio ir vėl perstumdysime kėdes na ir ką pavaikščiojo keturis metus savivaldos kolidoriais ir užtenka reikia kitiems nuopelnus matom.Ne visi akli ir kvaili atsirenkam kas gerai ir kas blogai,o čia ištisas liaupsinimas tai darosi kai kurių asmenų paranoja.Iš kavos tirščių nėra ko buria pamatysim kitais metais prie balsadiežių.O dabar atsipalaiduokim,susikaupkim gerom mintim, nes dabar advento laikotarpis.

    • visa laika kupiski valde komunistai-socdemai ar valstieciai ir to rezultatas matos-rajonas pagal visus rodiklius visur gale,jei taip patinka tai ir toliau rinkit i valdzia“usuotus bebrus“ bet paskui nesiskuskit kad kupiskis ritasi zemyn nors jau neber kur zemiau

    • Jei G. moka vokeliuos atlyginima savo darbuotojams tai daris machinacijas budamas ir meru

  • Lyginamosios analizės metodas rodo , kad pergalė mero rinkimuose prognozuojama dabartiniam merui, kiti ateinančiai kadencijai per silpni : populistai, keitę partijas, be pažiūrų , reguliarūs laimės bandytojai, kita vertus : vėl nauji žmonės aplinkoje , neišvengiami kėdžių perstumdymai ir t.t.
    Mano balsas už Dainių Bardauską.

  • Man susidaro toks ispudis, kad 111 rase neblaivus. Kazkoks minciu kratinys. Atsiprasau, mano kompiuteris sveplas.

  • Patarimas Kupiškio Socdemu vadams Eugenijui ir Virginijui pasilikite Gribauskaitei į švietimo ministrus Martyna Aurimeli na gal į viceministrus jis gi turi patyrti į vic ir vic tai vice partijos raj,skyriuje,rajono taryboje jums bus mažiau vargo nereikės atšaukimu, ir jam paukstinimas o Eug ir Virgin.ramiau nereikės raudonuoti dėl galimai savo tevoniju rajono kultūros centruose provkeje, o gali iškilti ir dar kai kas

  • Nebebus Jūsų Dainius meru, jokių šansų. Dabar bus Poviliukas. Čia rimtai.

    • Tik už Povilą. Gana demagogų. žiūri tik savo interesus,rajonas jiems visiems dzin.Kai juos pražysti viskas kaip ant delno matos. Valdžia savo poreikiams patenkinti ir daugiau nieko. Tuoj pradės visi lyst į akis su savo norais. O ar įvykdė bent vieni savo programų bent kelis punktus? Sumažino bedarbystę tik savo partijų nariams. Šaunuoliai.

      • Čia Jūs rekomenduoja tą Povilą, kuris sukioja ratus pa Kupiškio miesto Gedimino gatvę, varvindamas seilę žiūrėdamas į moterišką giminę. Moterie atsipeikėk, pagalvok ką šneki.Tiktų nebent Smilgių kaimo meru.

      • jau negalima jo rinkt del atlyginimu mokejimo „vokeliuos“

  • Geras meras, veiklus meras.

    • Čia apie Povilą G.?

  • Yra asmenu, kurie save siulo vos ne kiekvienuose rinkimuose, ir per partijas kaip per kopecias eina, ir visokius komitetus kuria. Tegu nesivargina, nes Dainius tikrai gaus antra kadencija.

  • Noreti ir galeti yra ne tas pats. Norinciu ir matanciu save merais daug. Kuris is ju sugebes dirbti geriau uz Bardauska? Mano nuomone, nei vienas. Mano balsas tik uz dabartini Mera.

    • Tai gal skelbkim mūsų krašto kunigaikščio rinkimus su vieninteliu B.D. kandidatu? Daugiau rinkimams išlaidauti nereikės, žmogus ramiai įgyvendins savo ambicijas, susitvarkys su nepatinkančiais, išaukštins savus… Na, kurie dar pajėgūs- išvažinės kas kur. Ir tvarka bus.

      • Nežinau kaip ten aukštesniuose sluoksniuose, bet eiliniai kupiškėnai, esant šiam merui, mato nors kažkokias permainas kurių jau senokai Kupišky nebuvo. O jeigu kam minkštą kėdę iš po užpakalio išspyrė, tai matyt ne be reikalo.

  • Socdemai turi tendenciją prieš kiekvienus rinkimus į Savyvaldybe verčia skyriaus pirmininkus ar pavaduotojus jie paprastai būna vicemeras istorija kartojasi prie kitus rinkimus kris ir Eugenijaus galva nes dabar skyriuje atėjo kas moka ta daryti, šventa vieta tuščia nebuna

  • Na tikrai Aurimai paskubėjei eiti pas šitą žemo lygio žmogų jis tave dar labiau apgaus negu Cesevičius negi negalėjai suburti bendraminčių ir į kurtį komitetą tai daugiau būtum pasiekęs,o dabar tikrai gali lygti prie sukilusios geldos.Sėkmės tau…

  • Jei vicemeras būtų garbingas, tai išeidamas iš partijos turėjo atsistatydinti iš vicemero. Juk tai politinio pasitikėjimo partijos postas. Sėkmes socdemams nuverčiant šį poną.Pasirodė Martinka tikrą savo veidą. nepasiūlė socdemai kandidatu į merus ir išėjo. Jei šis ponas sugebėtų ką nors nuveikti, tai pats būtų įkūręs komitetą, o kai pasirodo nieko nesugeba, tai nušliaužė pas Zigmą, kurį visus 4 metus niekino. Ir pasirodė savo šlykščiu poelgių koks yra iš tikrųjų. Su šiuo ponu už jokius pinigus neičiau į žvalgybą. Rinkėjai būkit budrūs.

  • Turim šeimininką

  • Kai buvo Jarutis, dauguma taip pat kalbėjoi, kad nėra tinkamesnio kandidato…

  • a.valiusis. Labas. Tikrai puikus vaizdelis. Nuo kada pas mus legalios gėjų vedybos? Aurimai, kodėl sutikai būti trečia žmona tam Juodpėnų Kempiniukui Plačekelniui? O gal čia Liolekas ir Bolekas? Kupiškio kraštą pakurkim kartu ir tegul dega? Atrodo nekaip. Stabuklų kroštas tas mūsų Kupiškis. Gero vakaro. Algirdas Valiušis.

    • Žmogau, ar kramtai ką rašai? Kaip nebrendyla paauglys žavus savo karštakošiškumu. Laikas suaugti. Blaškosi žmogus,norėdamas valdžios. Balaškosi. Tai gal galima atsakingai reikšti nuomonę,o neįžeidinėti. Ar čia taip pats ,,krūtesniu“ save matai?

      • Kramtau ir nesukramtau kaip gali įsižeisti žmonės, kurie dėl valdžios dedasi su vagim. A.Martinką laikiau tikru socdemu. Žinot anekdotą: kas bus sukryžminus gyvatę su ežiu? Tai spygliuota viela išeina. Kas bus sukryžminus socį su vagim? Baisu net pagalvoti. a.v.

        • Įtariu , kad gerbb VLiušis tokių nesamonių negalėjo parašyt

        • Šitam komitete – du didžiausi rajono aferistai. Rinkėjai, pagalvokit, ar tikrai jie kažką nori kurti rajono labui. Vicemere, liūdna, kad taip žemai puolėte.

  • Koks puikus vaizdelis – toks pasipūtęs ponas ir suskilusi gelda.
    Kiekvienam pagal nuopelnus.

  • toks puikus žmogus Aurimas,principingas,visuomet sakantis,ką galvoja.Turi daug šansų tapti meru.

    • o kur kandidato moralines savybes?ar meiluze nesiskaito?

  • Kol kas tinkamesnio kandidato už Dainių nematyti ir negirdėti.

    • Pritariu 100000 proc

Rekomenduojami video